Hendrix verwacht dat BATE gaat stormen

Hendrix verwacht dat BATE gaat stormen
3 min

Jorrit Hendrix verwacht dat BATE Borisov vanavond vanaf de eerste minuut de jacht op een doelpunt zal openen. Dat zei de middenvelder van PSV dinsdagmiddag op de persconferentie in het Philips Stadion. “Ik denk dat in de vorige wedstrijd wel is gebleken hoe zijn kunnen spelen”, aldus Hendrix.

Storm  
Een week geleden was PSV onder de indruk van de manier waarop BATE Borisov aan de wedstrijd begon. De Wit-Russische ploeg overvleugelde PSV met fysiek spel en kwam al vroeg op voorsprong. PSV wist de schade te beperken en kwam naar mate het duel vorderde beter en beter in de wedstrijd. Vanavond moet de ploeg direct klaar zijn voor een storm uit Borisov, vindt Hendrix.

Hendrix: “Ik denk dat iedereen inmiddelsde kwaliteiten van BATE kent. Kijk maar naar hoe zij startten vorige week. Ik verwacht dat zij weer zo beginnen, want zoals de zaken nu zijn moeten zij minstens twee keer scoren. Daar hebben we ons goed op voorbereid, zoals we dat altijd eigenlijk zijn.”

Verrast
Hendrix heeft wel een verklaring hoe het dan toch kan dat PSV in fases van wedstrijden nog niet de tegenstander constant de wil op kan leggen. “Dingen lopen soms anders dan vooraf gedacht. Wij proberen de wedstrijd altijd goed te starten, maar natuurlijk word je weleens verrast. Het feit dat we uiteindelijk vaak goed eindigen zegt alles over het karakter in ons team. We kunnen omgaan met verrassingen.”

“Als je in de laatste minuut komt er veel vreugde en emotie los”, vervolgde Hendrix. “Het geeft veel vertrouwen omdat je beloond wordt voor het feit dat je blijft knokken voor een goed resultaat. Vorige week hadden we de marge kunnen uitbreiden, dat gebeurde niet maar door de 3-2 staan we er alsnog uitstekend voor.”

Ervaring 
De laatste keer dat PSV zich via een play-offduel moest zien te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League kwam Hendrix net kijken. Na een 1-1 gelijkspel tegen AC Milan in het Philips Stadion zag Hendrix PSV in Milaan met 3-0 verliezen. De middenvelder, zelf 23, probeert zijn jonge teamgenoten te waarschuwen voor een scenario als toen. “Natuurlijk probeer ik jonge jongens die aan het begin van hun carrière staan te helpen waar het kan. Maar ieder seizoen is zo anders dan het vorige. Een nieuwe trainer, een nieuwe manier van spelen. Daar moeten we allemaal aan wennen.”