Hattrick Gudmundsson bij zege Jong PSV

Jong PSV heeft maandagavond met 5-0 gewonnen van stadgenoot FC Eindhoven. Het was de avond van Gudmundsson. De IJslander maakte een hattrick, zijn derde van het seizoen. De andere doelpunten werden gemaakt door Locadia en Lonwijk.

Dubbelslag Gudmundsson
In een goed gevuld en sfeervol Jan Louwers Stadion waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. Het spel ging op en neer, maar grote kansen creëerden beide partijen niet in de beginfase. Locadia probeerde het na een kleine twintig minuten spelen van afstand, maar zijn schot werd eenvoudig gepakt door keeper Swinkels. Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam rond de 25e minuut: oud-PSV’er Loof kopte op doel vanuit een vrije trap. Ook Jurjus kon eenvoudig redden. Tien minuten voor rust moest de doelman nog een keer in actie komen en een afstandsschot keren. Lange tijd leek het 0-0 te blijven, maar vlak voor rust kwam het team van Jansen toch op voorsprong. Gudmundsson schoot binnen drie minuten twee keer knap raak, waardoor Jong PSV ging rusten met een 2-0 voorsprong.

Gudmundsson scoorde vrijdagavond zijn derde hattrick van het seizoen Gudmundsson scoorde vrijdagavond zijn derde hattrick van het seizoen

Hattrick!
De tweede helft begon voor Gudmundsson zoals zijn eerste helft eindigde: met een doelpunt. De IJslander scoorde zijn derde treffer van de avond na een mooie aanname. Het was alweer zijn derde hattrick van het seizoen. Na een uur spelen probeerde Zinchenko het vanaf de middellijn, zijn schot ging maar rakelings over. Vlak hierna kreeg ook de thuisploeg enkele kansjes. Jurjus hoefde niet in actie te komen, want alle pogingen gingen over. In de slotfase probeerde FC Eindhoven nog een eretreffer te maken. Die treffer viel ook, maar werd afgekeurd. In de extra tijd pikten ook Locadia en invaller Lonwijk hun goaltjes mee. Vooral de treffer van Lonwijk was prachtig, hij lobte de bal over de keeper heen. De minivariant van de Lichtsstadderby eindigde in een 5-0 overwinning voor Jong PSV.

Jurjus, Van Vlerken, Van Bruggen, Koch, Alberto, Rigo (70/Rommens), Gudmundsson (88/Lonwijk), Paal (80/Duarte), Lammers, Zinchenko, Locadia