Gudmundsson matchwinnaar bij Jong PSV

Gudmundsson matchwinnaar bij Jong PSV
2 min

Met twee goals was Albert Gudmundsson de grote man aan de zijde van Jong PSV. Hij sloeg toe, juist op de momenten dat NAC Breda aandrong: 2-0. Jürgen Locadia maakte na maanden blessureleed zijn rentree.

Eerste kans direct raak
In verband met de UEFA Youth League-kraker van dinsdag moest Jong PSV het tegen NAC Breda doen zonder clubtopscorer Sam Lammers en vaste waarden Dante Rigo, Dirk Abels en Matthias Verreth. Vervanging was er in de vorm van A-selectie spelers Jürgen Locadia, Oleksandr Zinchenko en Luuk Koopmans. Die laatste was na drie minuten spelen meteen belangrijk, toen hij met een goede reflex een grote kans van NAC Breda onschadelijk maakte. Dat terwijl het in de 22e minuut bij het eerste echte gevaar van Jong PSV wél direct raak was. Nadat Locadia in eerste instantie de keeper vond, vloog het daaropvolgende schot Albert Gudmundsson er via een NAC Breda-verdediger alsnog in. Koopmans fungeerde daarna in de eerste helft herhaaldelijk als een sta-in-de-weg voor de bezoekers uit Breda.

Jütgen Locadia maakte tegen NAC Breda zijn rentree na langdurig blessureleed. Hij speelde eind augustus 2016 voor het laatst Jütgen Locadia maakte tegen NAC Breda zijn rentree na langdurig blessureleed. Hij speelde eind augustus 2016 voor het laatst

Fraaie pass Zinchenko
In de tweede helft kwam NAC Breda sterk uit de kleedkamer en had Jong PSV het even moeilijk, maar was het wederom Jong PSV dat scoorde. Zinchenko zette met een fraaie pass opeens Gudmundsson voor NAC Breda-doelman Brondeel, waarna de IJslander tekende voor zijn tweede van de avond met een subtiele stift. Daarna ging NAC Breda alsnog op zoek naar de aansluitingstreffer en was het in de 73e minuut nog het dichtstbij, maar was het weer Koopmans die een hand tegen de bal kreeg.

Opstelling Jong PSV
Koopmans; Van Vlerken, Van Bruggen, Koch, Alberto; Rommens, Zinchenko, Rosario; Locadia (60/Duarte), Paal, Gudmundsson

JongPSV