Gudmundsson grote man in laatste duel van Jong PSV

Jong PSV heeft in het laatste duel van het seizoen gedaan wat het wilde doen: het seizoen eervol afsluiten. Voor Albert Gudmundsson had de 5-1 overwinning door nog een extra tintje, hij kroonde zich tegen Achilles ’29 tot clubtopscorer van Jong PSV.

Stift
Om de topscorerstitel van Jong PSV te pakken, had Albert Gudmundsson twee goals nodig. In minder dan een half uur had de IJslander de klus geklaard. De eerste was de mooiste. In de veertiende minuut verschalkte Gudmundsson Achilles-doelman Te Loeke met een schitterende stift. Tien minuten later tekende hij koetjes aan voor zijn tweede van de avond. Dat was al de derde van Jong PSV, want tussendoor had Joël Piroe van dichtbij de 0-2 al op het bord gezet. Minder gepolijst, maar niet minder belangrijk, want na de 0-2 leek het verzet van het formeel al gedegradeerde Achilles gebroken.

Vuur
Het vuur laaide echter weer even op toen rechtsback Stankov vlak voor rust de 1-3 maakte. Dat zette in de tweede helft nog door, want daarin was Jong PSV een stuk minder dominant dan voor rust. Met veel strijd probeerde Achilles het publiek in ieder geval nog een mooie laatste wedstrijd te geven. De ultieme kans op de aansluitingstreffer kreeg Achilles ’29 in de 66e minuut, maar invaller Smajic werkte van dichtbij een bal over de goal. Juist toen Jong PSV in de moeilijke fase zat, scoorde het. Kenneth Paal schoot raak en daarmee daalde in Groesbeek langzaam het besef dat de voorlopig laatste Jupiler League-wedstrijd van Achilles erop zat. Twee minuten voor tijd tekende Justin Lonwijk met een intikker zelfs nog voor de 1-5 aan.