Grote thuiszege PSV Vrouwen: 6-0

PSV Vrouwen heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met een ruime zege op sc Heerenveen afgesloten. Het publiek werd door een fris spelend PSV verwend met maar liefst zes Eindhovense goals, waarvan er vier al voor de rust vielen.

Eerste helft
Hoofdcoach Vuckovic startte met Vanessa Susanna in de spits naast Nadia Coolen. Die tactische zet pakte al vroeg in de wedstrijd goed uit, toen Susanna in de 5e minuut alert reageerde op een te korte terugspeelbal en er 1-0 van maakte. In de 16e minuut was het weer raak voor PSV Vrouwen, toen Lucie Akkerman knap scoorde. In eerste instantie werd de corner van PSV nog weggewerkt, maar toen de bal alsnog de zestien in werd gebracht kon Akkerman al vallend raak schieten. In de 38e minuut veroverde Susanna de bal aan de zijlijn ter hoogte van het strafschopgebied. Tot ieders verrassing gaf zij geen voorzet maar probeerde het ineens: 3-0. Haar prachtige afstandsschot zeilde over keepster Olthof heen het doel in. In de 42e minuut was het de beurt aan Ibtissam Bouharat om te scoren. Sabine Becx controleerde de bal in de zestien en behield het overzicht en bediende de geheel vrijstaande Bouharat: 4-0. De ruststand was gezien het spelbeeld terecht. De Friezinnen kwamen nauwelijks tot gevaar.

Vanessa Susanna was twee keer trefzeker voor PSV Vrouwen | © FOTOTB.NL Vanessa Susanna was twee keer trefzeker voor PSV Vrouwen | © FOTOTB.NL

Tweede helft
Direct na rust maakte Nadia Coolen er 5-0 van. Bouharat veroverde de bal op het middenveld en bediende de opkomende Coolen, die op volle snelheid het strafschopgebied binnen kwam gelopen en in de lange hoek raak schoot. In de 60e minuut mocht Myrthe Moorrees aanleggen voor een schot vanaf de rand van de zestien: 6-0. Haar gekrulde schot verdween buiten het bereik van de keepster. Laura Strik kwam in het veld voor Nadia Coolen en in de slotfase mocht Jeslynn Kuijpers Ibtissam Bouharat vervangen. Kuijpers kwam door deze invalbeurt op een totaal van 100 wedstrijden in het shirt van PSV Vrouwen te staan. Kuijpers is de eerste speelster met deze mijlpaal en werd daarvoor na de wedstrijd gehuldigd. PSV kreeg via Sisca Folkertsma nog een grote mogelijkheid op de 7-0, maar zij trof de buitenkant van de paal. De wedstrijd eindigde hiermee in een 6-0 overwinning waardoor PSV Vrouwen op passende wijze afscheid heeft kunnen nemen van het thuispubliek. De laatste wedstrijd van het seizoen speelt PSV aankomende vrijdag uit tegen Ajax op sportcomplex De Toekomst.

Een prachtige mijlpaal voor Jeslynn Kuijpers, 100 duels PSV vrouwen | © FOTOTB.NL Een prachtige mijlpaal voor Jeslynn Kuijpers, 100 duels PSV vrouwen | © FOTOTB.NL