‘Groot compliment voor de jongens’

‘Groot compliment voor de jongens’
2 min

Mark van Bommel maakte na afloop van PSV - FC Emmen een diepe buiging voor zijn eigen ploeg. “Ik moet de jongens een groot compliment maken. We zijn maar één dag samen geweest deze week en dan toch dit”, zei hij op de persconferentie.

Vliegen 
“Ik denk dat wij beter kunnen”, begon hij zijn analyse. “Maar ik moet de jongens een groot compliment maken. Ze zijn de afgelopen weken over de hele wereld gevlogen. Van Koeweit naar Zuid-Amerika en in Europa. Daardoor zijn we deze week één dag bij elkaar geweest en toch leggen we zo’n wedstrijd op de mat.”

Hendrix   
Toch was ook niet alles goed, zag ook Van Bommel. Deels kwam dat door FC Emmen, vond hij. “Emmen speelde in het begin goed en daar hadden we even moeite mee. Op het moment dat Steven de bal breed legt op Gastón en de 1-0 valt kregen we extra vertrouwen.” Daarnaast had PSV niet te klagen dat Jorrit Hendrix geen rode kaart kreeg. Met al geel op zak maakte hij een pittige sliding op een speler van FC Emmen. “Fiftyfifty-duels zijn dat, die ben ik zelf vaak genoeg aangegaan”, aldus Van Bommel. “Echt een twijfelgeval. De ene keer geeft de scheidsrechter een gele kaart, een andere keer niet. Dat heb ik in mijn carrière ook ervaren.”