Goede eerste helft niet genoeg voor punten tegen FC Emmen

Jong

Een tijd lang was Jong PSV met FC Emmen in de race voor de derde periodetitel. Vandaag maakte de belofte het de Emmenaren een tijd lang heel moeilijk. De degradant is echter dodelijk effectief in de afwerking en dus blijft Jong PSV met lege handen achter.

Talentenprijs
Niet PSV Campus de Herdgang, maar het Jan Louwers stadion was vandaag de thuisbasis van Jong PSV. Vooraf ontving Johan Bakayoko de talentenprijs van de derde periode. Hij kwam daarmee in een mooi rijtje namen, met spelers als Cody Gakpo en Donyell Malen. Tijd om te genieten was er niet, want een paar minuten later begon de bal te rollen. De eerste grote kans kwam na één minuut spelen al van de voeten van Mohamed Nassoh. Hij schoot net naast. Jong PSV maakte het de nummer twee van de competitie knap lastig en dwingt na vijftien minuten dan ook een voorsprong af. Simon Colyn tikt de bal binnen na een nauwkeurige voorzet van Mohamed Nassoh. Daarna verdubbelen Bakayoko en Oppegård beiden bijna de voorsprong. Toch was het FC Emmen dat de tweede goal van de wedstrijd maakte.

Effectief Emmen
Na de rust kwamen de bezoekers snel uit de startblokken. Na nog geen minuut spelen kwamen ze op voorsprong. Jong PSV probeerde weer druk op de tegenstander te krijgen, maar het kwam nog niet tot de kansen die het in de eerste helft zoveel had gecreëerd. Met een hele goede verdedigende actie hield Nathan Markelo zijn ploeg op de been en de punten in het zicht. Dat was echter maar voor even, want in de 75e minuut maakte FC Emmen de 1-3. Jong PSV zette aan en drong de bezoekers terug tot in de eigen zestien. Er kwamen kansen, maar de aansluitingstreffer viel niet. En dus bleef de belofte met lege handen achter.

Peersman; (59/Markelo) Comenencia, (59/Seelt) Leysen, Vos, Oppegård; (65/Tielemans) Kjølø, (80/Bahadir) Saibari, Nassoh; (80/Thomas) Bakayoko, Colyn, Antonisse