Go Ahead Eagles - PSV in stats | Kan PSV kater wegspoelen?

Gebaseerd op de statistieken kan PSV woensdagavond met een goed gevoel naar Deventer afreizen. De club heeft in de Eredivisie nog geen één keer verloren van Go Ahead Eagles.

21 wedstrijden ongeslagen
PSV is al 21 Eredivisie-duels ongeslagen tegen Go Ahead Eagles. De ploeg won 20 van de 21 wedstrijden. Eén keer speelden beide teams gelijk. Het werd toen 1-1. PSV heeft op dit moment alleen een langere reeks ongeslagen Eredivisie-duels tegen VVV-Venlo (35, sinds 1977) en Excelsior (24, sinds 1985).

Hoogtepunt
Het hoogtepunt uit die reeks is de thuiswedstrijd op 13 oktober 1973. Het werd toen 10-0. Mister PSV Willy van der Kuijlen scoorde daarvan vier doelpunten. Voor Go Ahead Eagles was dit de grootste nederlaag ooit in een officiële wedstrijd.

Sneeuw
Voor Mauro Junior zal het bezoek aan de Adelaarshorst een bijzondere zijn. De Braziliaan zag er als Jong PSV’er voor het eerst sneeuw. Door het weer werd de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles overigens uitgesteld.

Laatste confrontatie
De laatste keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden in de Eredivisie was op 11 maart 2017. PSV won het uitduel met 1-3. De broers Siem en Luuk de Jong scoorden beiden een doelpunt. De derde treffer maakte Andrés Guardado in de 85e minuut. Davy Pröpper stond toen ook op het veld.

Gakpo al eerder confrontatie Go Ahead Eagles
Drie PSV’ers wonnen als Jong PSV’er al eens ruim van Go Ahead Eagles en van hen heeft Cody Gakpo de beste herinneringen aan de confrontatie. Hij maakte namens Jong PSV op 3 december 2018 een hattrick tegen de club. De wedstrijd eindigde in een 5-1 thuisoverwinning voor Jong PSV en ook Armando Obispo en Jordan Teze stonden toen in de basis.

Meeste minuten
Dit Eredivisie-seizoen speelden Obispo (445) en Teze (365) de meeste minuten van alle PSV’ers