Gemengde gevoelens na FC Utrecht - PSV

Gemengde gevoelens na FC Utrecht - PSV
3 min

Na een wederom tumultueus eredivisieweekend, waarin kampioenskandidaten PSV en Ajax beide punten verspeelden blikken de media terug en kijken ze vooruit naar de gevolgen. Alles over de Eredivisie in PSV in the Picture.

Gemengde gevoelens
De spelers vertrokken volgens het Eindhovens Dagblad zondag met een gemengd gevoel naar Eindhoven. “Natuurlijk baal je dat je nu niet acht punten voor staat, maar als je onze drive zag…”, zei Nick Viergever in de catacombe van Stadion Galgenwaard. “Als je met 2-0 achterkomt en nog 2-2 maakt, moet je blij zijn met een punt en tevreden de bus instappen. Het is een pluspunt dat we zo graag willen en altijd maar door blijven gaan. Dat is de grote kracht van PSV dit seizoen.”


‘Boys het moet anders’  

De mandekker was niet de enige die er zo over dacht. “Als je toch nog met 2-2 weggaat, voelt dat aan de ene kant goed”, zei doelman Jeroen Zoet, doelend op de 2-0 achterstand bij rust. “Maar aan de andere kant mag je niet tevreden zijn over de eerste helft.” In de rust stak PSV de koppen bij elkaar. “We zeiden: ‘Boys het moet anders.’ Dat is daarna gelukkig ook gebeurd”, aldus Zoet tegenover het Eindhovens Dagblad.

De Jong hekelt getrek aan zijn shirt
Grote man aan PSV-zijde was andermaal Luuk de Jong. De aanvoerder behoede PSV met twee treffers voor een nederlaag, maar deelde na afloop zijn ergernis. Week in week uit proberen verdedigers De Jong letterlijk met hangen en wurgen uit de wedstrijd te spelen. “Ik kan mijn shirt met goed fatsoen niet eens meer weggeven, het is kapot”, zei hij na de wedstrijd tegen FC Utrecht. Scheidsrechter Van Boekel, die volgens vriend en vijand twee penalty’s over het hoofd zag, vond er het zijne van. “Je bent nou eenmaal moeilijk te verdedigen”, zei de scheidsrechter volgens De Jong.


PSV kan op teamgeest terugvallen 

Nee de titelrace is nog niet gelopen. Maar door zich terug te knokken van 2-0 achter naar 2-2 deelde PSV gisteren toch weer een tik uit aan Ajax, schrijft het Algemeen Dagblad. “Voor ons is het nooit een vraag of we als team blijven knokken”, reageerde Luuk de Jong. “Dat doen we gewoon. Die veerkracht zag je al vaker. Ook in de rust hebben we het daar over gehad. Ik baal ervan dat we niet verder zijn uitgelopen, maar ik ben ook trots op ons team”, aldus de aanvoerder.