‘Gelukkig hebben we Chucky’

‘Gelukkig hebben we Chucky’
2 min

Hirving Lozano had het ruim tachtig minuten lastig tegen VVV-Venlo, maar Mark van Bommel hield vertrouwen. Hij liet de aanvaller staan en zag hem vanaf de 80e minuut opbloeien. “Ik denk dat hij hem heel mooi afmaakt”, zei de trainer.

Opgelucht  
Na tachtig minuten zonder grote kans, kwam de aanvaller los. In de 82e minuut schoot Lozano tussen twee tegenstanders leep maar net voorlangs. Drie minuten later haalde de Mexicaan zijn gram door een knappe dribbel doeltreffend af te ronden. “Ik vond hem goed spelen”, vertelde Van Bommel die de aanvaller dus met succes liet staan. “Heel ijverig, constant aanspeelbaar tussen de linies. Dat gaat weleens mis, maar het kan ook goed gaan. Dat zag je bij het doelpunt.”

Dat zei de trainer bij FOX Sports, waar hem gevraagd werd of hij opgelucht was met de driepunter na een moeizame wedstrijd. “Nee”, grapte hij. “Ja natuurlijk ben ik opgelucht. We hadden het heel moeilijk tegen een heel stugge tegenstander. Op kunstgras, dat helpt niet mee.”

De Jong
Aanvoerder Luuk de Jong dankte Lozano ook. “We hadden het moeilijk om erdoorheen te komen. Zij hadden koppeltjes gevormd op het middenveld en hielden het ontzettend knap dicht. Gelukkig hebben wij Chucky”, aldus De Jong over de actie van de Mexicaan.

“Je moet wat slimmer zijn in de passes”, analyseerde hij daarna het spel van zijn ploeg. “Soms spelen we te makkelijke balletjes achter de verdediging. Het ging in een te laag tempo. Soms moet je een vooractie maken, zorgen voor meer beweging, maar dat doen we te weinig.”

Toch sloeg PSV wel weer toe in de slotfase. “We moeten hier niet op leunen, maar we weten wel dat we de kwaliteiten hebben om nog te scoren. En dat gebeurde.”