Gelijkspel voor PSV Vrouwen in generale

PSV heeft de competitie afgesloten met een gelijkspel (2-2) tegen Ajax. Tijdens de generale repetitie in aanloop naar de bekerfinale speelden de ploegen in Amsterdam gelijk met Eindhovense doelpunten van Koopmans en Akkerman.

Vliegende start
PSV startte voortvarend aan het laatste competitieduel van de kampioenspoule tegen Ajax. Koopmans opende na vier minuten uit een snelle counter de score op aangeven van Lewerissa, 0-1. Payne maakte na een klein kwartier gelijk via een lage schuiver langs keepster Christ, 1-1. In de eerste helft golfde het spel op en neer met scoringskansen voor beide ploegen. De ruststand bleef 1-1.

Gelijkwaardige tweede helft
In de tweede helft kwam Ajax op voorsprong via Verhoeve die doorbrak via de linkerzijde, 2-1. Verdediger Akkerman maakte een kwartier voor tijd met een kopbal uit een corner de verdiende gelijkmaker, 2-2. Beide ploegen leken daarna gas terug te nemen met oog op de naderende bekerfinale. De eindstand bleef 2-2 waarmee PSV Vrouwen de competitie afsluit met een gelijkspel en de vijfde plaats op de ranglijst.