Geen treffers bij FC Den Bosch - Jong PSV

Jong PSV en FC Den Bosch hebben vrijdagavond doelpuntloos gelijkgespeeld in een weinig spectaculair duel. De ploeg van Jansen kreeg in de tweede helft enkele kansen, maar wist deze niet te benutten. Doelman Koopmans maakte zijn rentree, maar raakte opnieuw geblesseerd en moest per brancard het veld verlaten. Lonwijk maakte zijn debuut in het betaald voetbal.

Licht overwicht, vrijwel geen kansen
Nadat het veld sneeuwvrij was gemaakt kon het duel tussen de nummers vijf en dertien van de Jupiler League beginnen. Het eerste en enige gevaar van Jong PSV kwam na achttien minuten spelen van de voet van Carolina, die rakelings naast het doel van keeper Heemskerk schoot. De beloftenploeg van Jansen had een licht overwicht, maar kon dat niet in de score tot uitdrukking brengen. Kansen waren er aan beide kanten dan ook nauwelijks in de eerste helft. Vlak voor rust probeerde captain Vossebelt het nog van afstand voor FC Den Bosch. Zijn inzet werd gekeerd door Koopmans, die na lang blessureleed zijn rentree maakte bij Jong PSV. Na 45 minuten zochten beide ploegen de kleedkamer op met een dan ook logische 0-0 ruststand.

Dante Rigo in actie Dante Rigo in actie

Debuut Lonwijk, blessure Koopmans
Na rust maakte het spel van Jong PSV meer indruk. In de eerste minuut van de tweede helft kreeg het via Piroe een grote kans op de openingstreffer. Doordat keeper Heemskerk mis zat kon de spits een lastige bal in een leeg doel koppen. Hij slaagde daar echter niet in. Enkele minuten later was ook Paal via een vrije trap dichtbij de eerste goal van de wedstrijd, zijn schot ging maar net naast het doel. Een kwartier voor tijd wisselde een mooi moment zich af met een vervelend moment. Koopmans, die deze wedstrijd zijn rentree maakte, raakte opnieuw geblesseerd en moest het veld per brancard verlaten. Terwijl Koopmans werd afgevoerd kwam Justin Lonwijk in het veld. De jonge middenvelder komt uit eigen jeugd en maakte deze avond zijn debuut in het betaald voetbal. Vlak voor tijd drong Jong PSV aan, maar kwam het niet meer tot scoren. FC Den Bosch - Jong PSV eindigt in een doelpuntloos gelijkspel.

Koopmans (76/Van Osch); Van Vlerken, Van Bruggen, Alberto, Carolina; Rigo, Verreth, Rommens (74/Lonwijk); Piroe, Rosario, Paal.