Gaat Zahavi voor een record? Alles over Fortuna Sittard - PSV

Gaat Zahavi voor een record? Alles over Fortuna Sittard - PSV
2 min
PSV1

Wekelijks zoekt Gracenote alles uit over de wedstrijden die PSV speelt. PSV neemt het zondagmiddag in een uitduel op tegen Fortuna Sittard. De Limburgers wisselde in december van trainer, sindsdien haalde het net zoveel punten binnen als PSV.

Gelijke tred
Ondanks dat Fortuna afgelopen weekend verloor van FC Groningen (0-1) heeft het sinds de aanstelling van Sjors Ultee op 2 december als trainer, net zoveel punten gepakt als PSV (28). Daarmee staan ze op een gedeeltelijke derde plaats onder AZ (32) en Ajax (30).

Terug
PSV heeft, sinds Fortuna terug is in de Eredivisie, alle vier de wedstrijden gewonnen. Het kreeg daarin maar één goal tegen en scoorde er zelf veertien. De tegengoal viel op 18 augustus 2018. Dante Rigo maakte toen in Sittard in de 90e minuut de winnende voor PSV (1-2). Eerder dit seizoen won PSV in Eindhoven met 2-0. Donyell Malen en Noni Madueke waren op 4 oktober trefzeker en Eran Zahavi maakte zijn debuut.

Eran Zahavi
Die laatstgenoemde scoorde afgelopen weekend voor de tweede keer in de Eredivisie uit een directe vrije trap. Hij is sinds Memphis de eerste die dat doet voor PSV. Memphis maakte er ooit vijf in een seizoen. Het totaal van Zahavi staat nu op zeven en daarmee heeft hij bijna een record in handen: nog nooit maakte een Israëlische speler acht of meer goals in één Eredisvisie-seizoen.

Keepersprobleem
Fortuna Sittard moet wellicht gedwongen gebruik maken van de vierde keeper van het seizoen. Met oud-PSV’er Yanick van Osch hadden ze een vaste waarde onder de lat, maar hij is sinds 20 februari geblesseerd. Reservedoelman Alexei Koselev overkwam hetzelfde lot en zelfs noodkeeper Piet Velthuizen viel geblesseerd uit.