Finale | Veerkrachtig PSV Vrouwen grijpt na verlenging finaleticket Eredivisie Cup

Vrouwen

PSV Vrouwen heeft zich geplaatst voor de finale van de Eredivisie Cup. De dames van trainer Roeland ten Berge wonnen woensdagavond na verlenging met 2-1 op Sportpark De Toekomst van Ajax Vrouwen en treffen daardoor FC Twente Vrouwen in de eindstrijd.

In 2021 werd voor het laatst gewonnen van de Amsterdamse opponent, maar die ban werd gebroken tijdens de halve finale van de Eredivisie Cup. De eerste helft creëerde vooral de thuisploeg het gevaar in vijandelijk doelgebied, maar Lisan Alkemade toonde zich een ware sluitpost en hield haar doel schoon.

Attractief
Het vele water deze avond leidde in de tweede 45 minuten tot een golfbeweging, want beide ploegen kregen een aantal goede kansen. Een cruciale redding van Alkemade én ook Ajax Vrouwen-goalie Lois Niënhuis werd veelvuldig getest. Doelpunten leken uit te blijven, tot aan de 78e minuut. Tiny Hoekstra zag haar poging via de binnenkant van de paal in het doel vallen, waardoor de ban gebroken werd.

PSV Vrouwen toonde zich veerkrachtig en de achttienjarige Veerle Buurman kwam in de absolute slotfase tot scoren en kreeg de gelijkmaker op haar naam. Verlenging volgde en ditmaal was er al snel goed nieuws voor de ploeg van Ten Berge. PSV Vrouwen kreeg een strafschop en Joëlle Smits liet zien over stalen zenuwen te beschikken. De aanvalster schoot de bal tegen te touwen en haar ploeg daarmee naar de finale. Op 26 mei treft PSV Vrouwen titelverdediger FC Twente Vrouwen.