FC Volendam te sterk voor Jong PSV: 3-0

Jong PSV heeft vrijdagavond in Volendam met 3-0 van koploper FC Volendam verloren. Bert Steltenpool scoorde alle drie de doelpunten voor de thuisploeg.

Twee keer Steltenpool voor rust
In het KRAS Stadion maakte Steven Bergwijn zijn opwachting in het team van Jong PSV. De beginfase was aftastend van de beide kanten, pas na ruim tien minuten was er de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg dat via een counter Jack Tuyp in stelling wist te brengen. De speler van FC Volendam kreeg de bal echter niet voorbij Jesse Bertrams. Vijf minuten later leek de eerste mogelijkheid voor Jong PSV zich aan te dienen, maar Olivier Rommens zag een fraaie solo in de zestien meter stranden. Diezelfde Rommens schoot de bal in de 26e minuut, na een mooie combinatie met Moussa Sanoh en Sam Lammers, net over het doel. In de tegenaanval was het wel raak. Bert Steltenpool probeerde het met een schot van net buiten het strafschopgebied en de bal ging via de binnenkant van de paal binnen: 1-0. Voor rust werd het ook nog 2-0, ditmaal dook Steltenpool in volledig vrijstaande positie op bij de tweede paal na een vrije trap. Bertrams kon op zijn eerste inzet nog redding brengen, maar was in de rebound kansloos.

Derde treffer Steltenpool beslissend
Met twee verse krachten in het team, Boris Cmiljanic was de vervanger van Sanoh en Sander Heesakkers van Jurich Carolina, begon het team van Pascal Jansen hoopvol aan de tweede helft. In de 49e minuut was het aanvoerder Clint Leemans die zijn vrije trap via de lat over het doel zag gaan, maar net als voor rust leverde het omschakelmoment de beloften van PSV een tegentreffer op. Steltenpool draaide simpel weg bij Suently Alberto en schoot de bal in de korte hoek binnen: 3-0. Ondanks dat de ruimtes in de laatste twintig minuten wat groter werden, wist Jong PSV daar niet echt gebruik van te maken. De beste mogelijkheden bleven ook voor de thuisploeg. Een kwartier voor tijd verving Hjötur Hermannsson nog de licht geblesseerde Jordy de Wijs. Gescoord werd er niet meer en zo eindigde het duel net als in de voorbereiding in een 3-0 overwinning voor FC Volendam.