FC Utrecht-PSV in cijfers: De Jong stijgt

FC Utrecht-PSV in cijfers: De Jong stijgt
2 min

Afgelopen zondag speelde PSV met 2-2 gelijk tegen FC Utrecht. Na een 2-0 achterstand kwam de ploeg van Mark van Bommel nog terug en nam zo een punt mee naar Eindhoven. Hieronder lees je enkele feitjes over de wedstrijd.

Luuk de Jong stijgt op topscorerslijst
Luuk de Jong was erg belangrijk voor het team. Met zijn twee goals passeerde hij René van de Kerkhof op de topscorerslijst van PSV. De Jong staat nu op plaats acht en heeft nog vier doelpunten nodig om Wim Kieft voorbij te gaan. Ook maakte De Jong zijn twintigste van dit seizoen. De afgelopen twee seizoenen maakte De Jong er totaal twintig. De laatste PSV’er die na 21 speelrondes minimaal twintig goals maakte was Mateja Kezman in het seizoen 2002-2003.

Laatste kwartier
Veel doelpunten van PSV worden pas in het laatste kwartier gemaakt. Zo scoorde PSV al 23 doelpunten in de slotfase van de wedstrijd. Daarmee voert PSV de lijst aan. Op nummer twee staat Ajax met achttien goals in het laatste kwartier.

Achterstand
Het gebeurt PSV dit seizoen niet vaak dat ze op achterstand komen. Slechts vier keer stond het team van Van Bommel achter dit seizoen. Dat gebeurde tegen FC Groningen, AZ, Feyenoord en afgelopen weekend tegen FC Utrecht. Uiteindelijk pakte PSV tegen FC Groningen en AZ de drie punten. Alleen tegen Feyenoord werd de achterstand niet weggewerkt.

Eerste punt voor Utrecht
Voor FC Utrecht is het lang geleden dat zij een punt pakte tegen PSV. Na twaalf nederlagen op rij tegen PSV, lukte het de Domstedelingen voor het eerst sinds 2012 weer een punt te pakken. Destijds werd het 1-0 voor FC Utrecht door een doelpunt van Dave Bulthuis. Bovendien is dit het eerste punt voor Utrecht in 2019.