FC Utrecht mikt op het linkerrijtje

FC Utrecht mikt op het linkerrijtje
2 min

Voor FC Utrecht verloopt de competitie vooralsnog wat wisselvallig. Knappe zeges op onder meer Vitesse en PEC Zwolle worden enigszins tenietgedaan door puntverlies tegen Willem II en Excelsior. Het is aan trainer Erik ten Hag om stabiliteit te brengen en FC Utrecht dit seizoen naar het linkerrijtje te loodsen.

FC Utrecht op dreef
Dat PSV moet waken voor de kracht van FC Utrecht is, zeker gezien de afgelopen wedstrijden van de Domstedelingen duidelijk. FC Utrecht won de laatste twee eredivisieduels, uit bij PEC Zwolle (1-2) en afgelopen weekend thuis van FC Twente (4-2) en schakelde tussendoor ook nog bekerhouder FC Groningen uit in het KNVB bekertoernooi. In de dertien wedstrijden (alle competities) die FC Utrecht dit seizoen speelde, kwam de ploeg bovendien alleen op bezoek bij Excelsior niet tot scoren. Het team van Phillip Cocu is dus gewaarschuwd.

Nacer Barazite lost belofte in
Eén van de spelers waar PSV rekening mee moet houden is Nacer Barazite. De middenvelder maakte afgelopen weekend zijn derde eredivisiedoelpunt van dit seizoen. De geboren Arnhemmer speelde in de jeugd van N.E.C. en vertrok op zestienjarige leeftijd naar Arsenal. De club uit Londen liet hem rijpen bij Derby County en Vitesse, maar een doorbraak bleef uit. Austria Wien nam Barazite over en na een succesvol verblijf in Wenen tekende Barazite voor AS Monaco. In de zomer van 2014 keerde Barazite bij FC Utrecht terug in Nederland, waar hij dit seizoen uit lijkt te groeien tot een waardevolle kracht.

Barazite (op de foto rechts) lijkt zijn belofte in te lossen | © Pics United Barazite (op de foto rechts) lijkt zijn belofte in te lossen | © Pics United