FC Barcelona maatje te groot voor PSV Vrouwen

PSV Vrouwen heeft net als in de thuiswedstrijd met 4-1 verloren van FC Barcelona. De Catalanen gaan door naar de volgende ronde van de UWCL.

PSV Vrouwen startte de return tegen FC Barcelona met één wijziging in de basis ten opzichte van de eerste UEFA Women’s Champions League-ontmoeting. Melanie Bross voor Romée Leuchter en Janou Level die een linie doorschoof naar het middenveld. De aanvallende intenties van PSV, dat gedreven druk zette, waren vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk maar het is FC Barcelona dat in de 4e minuut de score opent. Graham haalde bij het eerste schot vanaf de rechterflank doeltreffend uit: 1-0. PSV was niet zichtbaar aangeslagen door de tegentreffer en deelde enkele speldenprikjes uit. De thuisploeg nam het initiatief in handen maar de verdediging voorkwam met enkele ingrepen van Nouwen en Van den Berg een tweede treffer. Het is slordig balverlies van de verdediging, dat de tweede treffer van FC Barcelona via Martens in de verre hoek inluidde: 2-0. Nouwen schoot vervolgens in kansrijke positie rakelings langs en Kuijpers mikte uit de uitgespeelde counter met Smits over. De ruststand was daarmee hetzelfde als in Eindhoven, 2-0 voor FC Barcelona.

Na rust werd hetzelfde spelbeeld waarbij PSV jaagde naar een opening en FC Barcelona onder de druk uitspeelde. Kuijpers kreeg een vrije doortocht richting keepster Coll maar haar lob ging zowel over de verdediging als aangesloten aanvallers heen. Van Veenendaal moest daarna veelvuldig ingrijpen op schoten van dichtbij. Een snelle uitbraak van FC Barcelona in de 61e minuut leverde vervolgens via Grapham de derde treffer op. In 75e minuut bouwde de thuisploeg de voorsprong uit naar 4-0 via wederom Martens uit een corner. Van Veenendaal voorkwam direct daarna met een kordate ingreep de vijfde treffer. PSV streed voor haar laatste kansen en pikte vlak voor tijd nog een goaltje mee via Smits. Zo bedroeg de eindstand 4-1 waardoor het Europese debuut van PSV in de ‘round of 32’ strandt tegen FC Barcelona.

Opstelling: van Veenendaal, Jean (’65 Coolen), van den Berg, Nouwen, Bross (’54 Van Dooren) , Levels, Harrison (’65 Foederer), Biesmans (’86 Snellenberg), van Schoonhoven, Kuijpers (’86 Brugts), Smits