Faber en Lammers blij: ‘Overwinning op karakter’

Faber en Lammers blij: ‘Overwinning op karakter’
2 min

Weer maakte Sam Lammers een belangrijk doelpunt van de stip voor PSV. Een week geleden zette hij PSV met een strafschop op 1-0, nu maakte hij de gelijkmaker. ‘Deze was beter dan die van vorige week’, zei hij na afloop bij FOX Sports.

Rechts
“Dan maar rechts”, lachte Lammers als verwijzing na de strafschop die vorige week nog links in de hoek belandde en net aan binnenrolde. “Deze was goed. Niet supergoed, maar mooi geplaatst. De keeper dook de verkeerde kant op, dan wordt het een stuk makkelijker.”

Makkelijk was het voor PSV verder geen moment zondagmiddag. In de GelreDome kwam de ploeg op achterstand, waardoor het moest terugknokken. “Het zat dicht”, erkende Lammers. “We maken gelukkig snel gelijk en gaan er meteen overheen. In de eindfase was het vooral tegenhouden. Alles op alles voor de punten. Op karakter. Nu ontlading. Carnaval in de kleedkamer.”

Slechter spel 
Hoe het kwam dat PSV wat minder acteerde, kon Lammers zo snel nog niet uitleggen. “We hadden twee goede weken achter de rug. Het voetbal was eigenlijk niet om aan te zien. Dan moet je ervoor zorgen dat je deze wedstrijden óók gewoon wint. Het was stroperig, ik moet ook zeggen dat het veld daarin niet meehielp. Dat moet geen excuus zijn hoor, we speelden een stuk minder.”

Ernest Faber beaamde de woorden van zijn aanvaller. “Het is een gevecht geweest. We waren heel moeizaam aan de bal. Uiteindelijk hebben we een overwinning uit het vuur gesleept”, aldus Faber, die uitlegde wat er mis ging. “Het duurde allemaal te lang in de opbouw. Tegen een Vitesse dat er lekker in zit, moet het veel sneller en zuiverder. Dat kunnen we ook hoor.”

In gesprek met FOX Sports gaf Faber bovendien aan dat PSV niet mocht klagen met het optreden van de arbitrage. “Nu hebben we een keer voordeel”, zei hij na het zien van enkele beelden die ook in het nadeel van PSV hadden kunnen uitpakken. “Als je ‘m tegen hebt, heb je een zure middag. Ik snap waarom het nodig is. De VAR is in mijn ogen goed, maar het mag nog eerlijker.”