Ereronde Brenet, De Jong ontvangt aandenken

Ereronde Brenet, De Jong ontvangt aandenken
2 min

Ondanks dat het er eerder vanwege verplichtingen met zijn club Hoffenheim niet van kwam, neemt PSV zondagmiddag alsnog afscheid van Johsua Brenet. De verdediger vertrok afgelopen seizoen van PSV naar de Duitse ploeg.

Van De Herdgang tot basisspeler in PSV 1    
Joshua Brenet debuteerde op 6 december 2012 namens PSV in het UEFA Europa Leagueduel met SCC Napoli. De destijds nog A-junior, die zowel op de rechts- als linksbackpositie uit de voeten kan, viel in Italië in de slotfase in. Sindsdien groeide de op De Herdgang opgeleide Brenet gestaag uit tot lid van de selectie en basisspeler in PSV 1. Zijn competitiedebuut maakte hij in het duel met Go Ahead Eagles in augustus 2013. In datzelfde seizoen voegde hoofdcoach Phillip Cocu Brenet definitief toe tot de A-selectie van PSV.

Driemaal kampioen     
Een seizoen later vierde Brenet zijn eerste succes bij PSV: het kampioenschap. Een jaar later (2016) volgde zijn tweede titel en in zijn laatste seizoen, als vaste linksback, zijn derde. Ook won Brenet als PSV’er tweemaal de Johan Cruijff Schaal (in 2015 en 2016). In totaal speelde de in Kerkrade geboren verdediger 150 duels voor PSV, waarin hij viermaal scoorde. In Eindhoven groeide hij bovendien uit tot Oranje-international. Op 9 november 2016 debuteerde hij in het Nederlands elftal. Vier dagen later, tegen Luxemburg, stond hij voor het eerst in de basis.  

Nieuwe mijlpaal De Jong 
Naast Brenet werd voor aftrap van de wedstrijd ook Luuk de Jong in het zonnetje gezet. De aanvoerder bereikte vorige week een nieuwe mijlpaal door tegen De Graafschap zijn tweehonderdste duel in het shirt van PSV te spelen. Uit handen van Toon Gerbrands ontving de aanvoerder, die eerder dit jaar al zijn honderdste treffer in PSV-kleuren maakte, een aandenken aan deze bijzondere mijlpaal.