Er is één speler die in de warming-up tegen PSV rood kreeg

Er is één speler die in de warming-up tegen PSV rood kreeg
2 min

In de geschiedenis van het Nederlandse voetbal komt het zelden voor. Rood krijgen, nog voordat er ook maar een seconde gevoetbald is. Toch overkwam het één speler ooit tegen PSV. In het Philips Stadion nog wel.

Teze
Jordan Teze juicht, lacht en viert. De verdediger heeft net een gele kaart ontvangen, maar weet dat de zege binnen is: 2-3. Dankzij generatiegenoot Donyell Malen, die kort voor tijd al vallend raak kopt. Na afloop van de wedstrijd tegen BATE Borisov claimt Teze een zeer bescheiden aandeel. Een kruisje achter zijn naam heeft de verdediger dan nog niet – Teze debuteert pas enkele weken later tegen PEC Zwolle – maar ontvangt wel een gele kaart. Voor het achterhouden van de bal als de Wit-Russen snel willen ingooien.

Rood
Een unicum is het niet, maar vaak komt het niet voor dat een speler die op de bank zit bekeurd wordt door de scheidsrechter. Wat heeft dit alles met PSV - Fortuna Sittard te maken? Tijdens één van de voorgaande edities kreeg een speler van Fortuna Sittard veel meer dan een gele kaart. Rood zelfs. Tijdens de warming-up. Hij zou invallen, maar riep iets naar de assistent-scheidsrechter. Iets dat niet door de beugel kon. Net als Teze dit seizoen, was hij piepjong. Nog jonger dan de PSV'er zelfs. En door de kaart miste hij de finale van de KNVB Beker, want Fortuna won destijds van PSV. Iets dat de Limburgers in de competitie in Eindhoven nog nooit lukte. Zijn naam?