‘Er ging zoveel door mijn hoofd’

‘Er ging zoveel door mijn hoofd’
2 min

Het deed Luuk de Jong denken aan de wedstrijd die PSV in 2014 tegen Feyenoord speelde. In december van dat jaar won PSV in de laatste seconde met 4-3 van de Rotterdammers, zaterdag zag De Jong zijn ploeg uit geslagen positie terugkomen in Alkmaar en uiteindelijk winnen met 3-2. “Dit is bizar.”

De Jong kijkt uit naar Ajax   
Na 61 minuten leek PSV geslagen. Weghorst kopte de thuisploeg op 2-0, maar nadat Gastón Pereiro in de 74e minuut de aansluitingstreffer maakte, liep PSV binnen 5 minuten uit naar 2-3. “Er gaan zoveel dingen door je hoofd als je met 2-0 achter staat. Ook met Ajax op het programma. Nu wordt het een geweldige wedstrijd in een prachtige atmosfeer.”

‘Geweldig gedaan’    
Hoofdcoach Phillip Cocu vond dat De Jong het voortouw nam, ook nadat PSV op een 2-0 achterstand kwam. “Dat doet hij altijd. In goede en mindere tijden”, sprak Cocu die sprak van een teamprestatie. “We hebben een grote stap gezet door hier te winnen. Het voelt nog niet als een kampioenschap, maar we mogen dit best vieren. Het tekent onze ploeg dat we ons weer terugknokken. Dat is echt een kwaliteit. Het team heeft het geweldig gedaan. We gaan er alles aan doen om volgende week weer te winnen.”