Engeland maakt kennis met Noni Madueke

Engeland maakt kennis met Noni Madueke
3 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters

Noni who?
In de Eredivisie is hij inmiddels een bekende naam, maar in zijn thuisland is dat nog anders. Nu Noni Madueke geselecteerd is voor Engeland onder 21 wijdt The Athletic een artikel aan de jonge vleugelaanvaller. Volgens het blad wordt de dappere keuze van Madueke om Tottenham Hotspur in te ruilen voor PSV beloond en is het nu de hoogste tijd dat ook het Engelse publiek kennis maakt met de tiener. De Engelse bondscoach is alvast onder de indruk.

Strijd om de tweede plek
Het einde van het seizoen nadert en daarom inventariseert het Algemeen Dagblad wie de grootste kanshebber is voor de tweede plaats. Nadat PSV afgelopen zondag verloor van de directe concurrent AZ, staat het gedeeld tweede. Met ook de hete adem van Vitesse in de nek legt het dagblad de schema’s van de drie gegadigden op een rijtje. PSV zou, nu het geen topwedstrijden meer heeft, de grootste kanshebber zijn, aldus de krant.

Boezemvrienden bij Jong Oranje
Even is er discussie over hoeveel Brabanders er bij Jong Oranje zitten. “Jordan Teze is in Groningen geboren”, stelt Gody Gakpo die zijn vriend niet meerekent. “Maar opgegroeid in Noord-Brabant”, kaatst de verslaggever van Omroep Brabant terug. “Ja dan zijn het er twee”, concludeert Gakpo. De twee boezemvrienden die samen bij PSV zijn doorgebroken kunnen het soms amper geloven. Dat ze nu samen naar het EK Onder-21 gaan vinden ze beiden erg speciaal. “Weet je nog vroeger, zeg ik dan tegen Jordan. We kunnen het soms bijna niet geloven.”

Sadílek ontwikkelt zich in Tsjechië
Michal Sadílek speelt dit seizoen op huurbasis bij Slovan Liberec waar hij volgens het ED een stabiele middenvelder is geworden. Intussen mist Sadílek Eindhoven enorm. “Ik heb nog altijd contact met het gastgezin waar ik altijd zo goed ben opgevangen.” Of hij volgend jaar weer voor PSV speelt weet hij nog niet. “Daar gaan we over in gesprek. Ik ben in ieder geval een betere voetballer geworden.”

Madueke en Ihattaren in NXGN top 50
We begonnen met Madueke en eindigen ook met hem. Het talent van PSV is evenals Mohamed Ihattaren opgenomen in een prestigieus lijstje van grootste talenten van de wereld. Volgens Goal.com althans, behoren beide tieners daartoe. Madueke staat op plaats 30 in die lijst. Ihattaren op plaats 9.