‘Emmen-uit’ voor Jong PSV

‘Emmen-uit’ voor Jong PSV
2 min

Jong PSV gaat vrijdagavond tegen FC Emmen voor eerherstel. De ploeg van coach Pascal Jansen verloor de laatste twee wedstrijden van achtereenvolgens FC Volendam en Sparta Rotterdam met 3-0 en hoopt in Emmen op herstel. Bij winst haakt Jong PSV aan bij de top van de ranglijst.

Jong PSV in grote middenmoot
Na zes á zeven speelronden – doordat er 19 teams in competitie zijn, kent de Jupiler League een onevenredig competitieverloop – is er nog geen al te groot verloop tussen de teams in de competitie. Enkel FC Volendam en Sparta Rotterdam lijken er momenteel echt bovenuit te steken. Vanaf de nummer drie, FC Eindhoven (13 punten) tot Helmond Sport (nummer dertien met 8 punten) is het verschil klein. Jong PSV staat daar met 9 punten uit zes duels netjes tussenin. Een overwinning na twee nederlagen is echter welkom om bovenin mee te blijven draaien, want na een knappe start met drie zeges in vier duels zorgden de voorgaande twee wedstrijden voor een kleine terugslag.

FC Emmen
Tegenstander FC Emmen heeft een puntje meer dan de beloften, maar daarbij moet worden aangetekend dat de ploeg uit Drenthe ook al een wedstrijd meer speelde. Met die tien punten staat FC Emmen overigens op de vijfde plaats in de Jupiler League. Een zege van Jong PSV in Emmen brengt de ploeg dus richting de top van het tweede profniveau in Nederland. Vorig jaar eindigde wedstrijd in mineur voor de beloften. Op 22 augustus 2014 had Jong PSV niets in te brengen en won FC Emmen met 5-0. Later dat seizoen, won Emmen ook in Eindhoven (0-2). Jong PSV heeft dus duidelijk iets recht te zetten in de JENS Vesting van de Emmenaren. De wedstrijd begint vrijdagavond om 20.00 uur. Later volgt op PSV.nl een verslag. Via Twitter (@PSV) houdt de club je op de hoogte van de tussenstand.