Dumfries wijst op statistieken: 'Dertien uit vijf'

Dumfries wijst op statistieken: 'Dertien uit vijf'
2 min

Een seizoen geleden tekende Denzel Dumfries in de slotminuut voor de winnende treffer bij FC Groningen, anderhalf jaar later herhaalde de rechtsback dat kunstje al na een kwartier. Eén doelpunt van de aanvoerder was voldoende voor de zege. ‘Dertien punten in de laatste vijf wedstrijden, daar zijn we blij mee’, zei de matchwinnaar na afloop.

‘Dramatische tweede helft’
Daarmee was Dumfries andermaal één van de belangrijkste PSV’ers op het veld. In een seizoen waarin PSV het vaak lastig heeft, zorgt de inzet, power en het scorend vermogen van de rechtervleugelverdediger voor heel veel punten. “De eerste helft was goed, denk ik. We hadden wel een paar keer meer kunnen scoren. De tweede helft was echt dramatisch”, zei een kritische Dumfries voor de camera’s van FOX Sports. “We liepen achteruit, speelden niet meer ons eigen spel. We hadden voorin en achterin niet meer de discipline. Dan maak je het jezelf moeilijk. We hadden gewoon door moeten gaan zoals in de eerste helft.”

‘Unnerstall écht goed’
Door enkele voorzorgsmaatregelen vanwege het Coronavirus konden de PSV’ers na afloop van het duel niet de mixed zone van het stadion in Groningen in. Daarom deed de aanvoerder op de persconferentie zijn woord. Daar zei hij ook blij te zijn met het optreden van Lars Unnerstall. “Het is heerlijk om hem achter me te hebben. Lars is echt een goede keeper.”