Dumfries relativeert, Ihattaren straalt

Dumfries relativeert, Ihattaren straalt
2 min
PSV1

Aanvoerder Denzel Dumfries relativeerde het spel van zijn ploeg na de wedstrijd tegen FC Utrecht. De 2-1 zege maakte het mindere spel van zijn ploeg goed vond hij. ‘Slechte wedstrijden zitten er soms bij. Gelukkig winnen we’, zei de rechtervleugelverdediger van PSV.

Billenknijpen  
“Het was billenknijpen”, beaamde Dumfries na een vraag van FOX Sports-verslaggever Hans Kraay Junior. “Het was niet goed, maar de 2-0 voorsprong gaf vertrouwen. Dat probeerden we na rust mee te nemen. Het lukte niet, maar dat heb je soms. Nogmaals: het was niet goed, maar gelukkig winnen we. Dat vind ik verdiend.”

Wissels
Hoofdcoach Roger Schmidt zag zich genoodzaakt om in de tweede helft een hoop uitblinkers in zijn elftal te wisselen. Onder anderen Philipp Max, Donyell Malen en Mo Ihatteren gingen naar de kant. “Zij houden rekening met iedereen. Dat doen ze goed”, vond Dumfries.

De lach van Ihattaren
Het verhaal van de wedstrijd was echter niet de wissels, maar de treffer van Mohamed Ihattaren. De 18-jarige middenvelder eiste de hoofdrol op met een schitterende treffer. De 2-0. “Ik ben heel blij dat ik weer heb kunnen scoren”, zei een zichtbaar vrolijke Ihattaren bij FOX Sports. “De lach is terug. Mo is back. Ik ben blij. Ik heb in een dipje gezeten. Fysiek en mentaal, maar dat is wat mij betreft verleden tijd.”

‘Schmidt is er voor me’
Dat komt volgens Ihatteren mede dankzij zijn trainer, die hij opzocht na zijn goal. “Ik heb de trainer bedankt. Ik praat ontzettend veel met hem. Hij laat me zien hoe het profleven er uitziet. Hij is heel eerlijk en heel hard voor me geweest, maar hij houdt me scherp. Hij vertelt me over het belang van eten en over het belang van slaap. Hij is er voor me”, aldus Ihatteren over Schmidt.