Dumfries: Het was niet om over naar huis te schrijven

Dumfries: Het was niet om over naar huis te schrijven
2 min
PSV1

Denzel Dumfries was ondanks de zege kritisch over het spel van PSV tegen Fortuna Sittard. ‘We begonnen goed, maar verloren de grip volledig. Het was niet om over naar huis te schrijven’, zei hij bij FOX Sports.

Verlies van grip  
De aanvoerder zag PSV al snel op 1-0 komen dankzij Donyell Malen, maar het initiatief daarna helemaal weggeven. “In het begin controleerden we de wedstrijd, waren we fel en creëerden goede kansen. We hadden grip op de wedstrijd, maar verloren die volkomen”, aldus Dufmries. “Misschien is het een tikkeltje vermoeidheid”, verwees de aanvoerder daarna naar de wedstrijd van afgelopen donderdag. “Maar dan nog mogen we het niet zover laten komen.”

Lichtpunt Teze
Dat beaamde Jordan Teze. “Op een gegeven moment gaven we het weg. Dat mag niet gebeuren met de kwaliteiten die we hebben”, vertelde de jonge centrumverdediger op de persconferentie in het Philips Stadion. De 21-jarige verdediger speelde in het eerste blok vrijwel alle wedstrijden mee en is blij met het niveau dat hij de afgelopen weken haalde. “Ik denk dat het de goede kant op gaat. Ik moet me natuurlijk verder ontwikkelen, maar ben blij met de minuten die ik maak.”

Schmidt: tevreden met resultaat na zware weken
Hoofdcoach Roger Schmidt was vooral tevreden dat zijn ploeg met een zege van het veld stapte. “Het was een zware wedstrijd voor ons”, sprak Schmidt die wees op het drukke schema dat PSV de afgelopen weken voorgeschoteld kreeg. “De wedstrijd van afgelopen donderdag en de periode daarvoor met drie uitwedstrijden en twee vluchten heeft ons veel kracht gekost. Ik moet mijn ploeg een compliment maken dat ze ook vandaag de drie punten over de streep hebben getrokken.”

"We zijn nog niet in staat om om drie dagen te spelen zoals ik dat voor ogen heb", vervolgde Schmidt. "Hoe we donderdag in Trondheim speelden, zo is hoe ik het graag zie. Zowel technisch als tactisch stonden we daar goed. Iedereen rond het team wist dat we dat in de beginfase van het seizoen niet keer op keer konden brengen. Dan moet je zorgen dat je alsnog wint."

wedstrijden
PSV1
tijdlijn