Dumfries: 'Het is superzonde, we streden en vochten'

Dumfries: 'Het is superzonde, we streden en vochten'
2 min
PSV1

Denzel Dumfries was ondanks de teleurstelling van de late tegentreffer trots op de manier waarop zijn ploeg Ajax bestreden had. De aanvoerder van PSV vond dat zijn ploeg meer had verdiend. ‘We hebben gestreden en gevochten’, zei hij bij ESPN.

Strafschop
Dumfries deed zijn uitspraken amper vijf minuten nadat hij de strafschop had veroorzaakt, waaruit Ajax de gelijkmaker maakte. De penalty werd benut door Dusan Tadic, die Dumfries daarna trakteerde op een scheldkanonnade. Beide aanvoerders moesten na het laatste fluitsignaal van elkaar gescheiden worden. “Ik kan veel hebben, maar je moet niet over mijn moeder praten”, zei Dumfries over het voorval. “Ik weet wat hij heeft gezegd. Schelden is prima, maar dat mag niet. Van mijn moeder blijf je af.”

Frustratie
Over het resultaat en de manier waarop dat tot stand kwam, was Dumfries helder. “Dit is frustrerend. Je denkt dat je de 2-0 maakt, maar die wordt afgekeurd”, zei hij doelend op de afgekeurde goal van Yorbe Vertessen. “Beide ploegen dachten dat het wel gespeeld was. Het doet pijn dat het in de laatste minuut weer fout gaat. Ik denk dat we gestreden en gevochten hebben. Voor ons valt het niet de goede kant op. Dat is superzonde.”