Dumfries gevierde man: ‘Ik was pissig’

Dumfries gevierde man: ‘Ik was pissig’
2 min

PSV boekte zaterdagavond in Groningen een zwaarbevochten 2-1 overwinning. Denzel Dumfries besliste de eredivisiewedstrijd tegen FC Groningen vlak voor tijd met de bevrijdende treffer na een knappe solo. “Ik was behoorlijk pissig dat het niet liep.”

Frustraties    
Dat zei de rechtsback na afloop bij FOX Sports. Die frustraties kwamen grotendeels voort uit de manier waarop PSV aan de wedstrijd begon. Van onderschatting was volgens Dumfries geen sprake van. “We begonnen niet goed, kwamen overal een stapje te laat, gingen de duels niet goed aan en dat deden we echt onszelf aan”, aldus Dumfries die ontplofte toen hij Malen in staat stelde de 1-1 te maken.

“Ik was behoorlijk pissig dat het niet liep. En het was pas mijn eerste assist van het seizoen, dat zat me behoorlijk dwars.” Uiteindelijk was hij helemaal de gevierde man toen hij de 1-2 binnentikte. “Ik dacht: ik ben er toch, laat ik ‘m maar binnen schieten. Nee zonder dollen. Het enige wat ik dacht was: niet hard schieten. Dat lukte”, lachte Dumfries.

De Jong prijst Dumfries  
Aanvoerder Luuk de Jong zag geen goede wedstrijd van zijn ploeg. “Het was zeker niet goed vandaag. We waren onszelf niet in de eerste helft, maar gelukkig komen we vlak voor rust op gelijke hoogte. Dat scheelt een hoop voor de rest van het duel. De tweede helft was wat beter en toen kregen we ook kansen. Dat Denzel een assist levert en vlak voor tijd scoort is erg lekker. Ik ben blij met deze overwinning.”

Volgens De Jong was de Champions Leaguewedstrijd tegen Tottenham Hotspur van afgelopen woensdag niet van invloed op de competitiewedstrijd tegen FC Groningen. “We zijn hartstikke fit en we gaan gewoon door. Volgens mij waren het de spelers van de tegenstander die met kramp naar de grond gingen.”

‘Zure penalty’
Scheidsrechter Danny Makkelie gaf FC Groningen in de eerste helft een strafschop na een vermeende overtreding van De Jong. De spits was het niet eens met Makkelie’s beslissing. “Hij trekt eerst aan mijn shirt waardoor ik val en hem meeneem naar de grond. Het is heel zuur dat we daarvoor een strafschop tegen kregen.”