Dumfries blij ‘maar geven de wedstrijd bijna weg’

Dumfries blij ‘maar geven de wedstrijd bijna weg’
2 min
PSV1

Aanvoerder Denzel Dumfries strompelde na het duel met Vitesse van het veld af. Weliswaar met een lach op zijn gezicht en drie punten op zak, maar zichtbaar met een vermoeid lichaam. ‘We moeten op de juiste momenten rust nemen.’

Invallers  
Dat zei de aanvoerder bij de camera van ESPN. Er was zondag een hoop te doen over het woord ‘rust’ dat Dumfries ook in de mond nam. Hoofdcoach Roger Schmidt gaf een aantal belangrijke spelers rust en zag zijn invallers het duel in de tweede helft naar zich toe trekken. “Ryan, Donyell en Mario vallen fantastisch in. Heel goed”, zei Dumfries, die niet meewilde in de kritiek die zijn trainer bij het kenbaar maken van de opstelling ten deel viel.

Fouten
“Je moet gewoon slim zijn door op de juiste momenten rust te geven aan spelers. Dat managet de trainer en dat doet hij goed.” Dumfries vond ook niet dat de slechte eerste helft aan de keuzes van zijn trainer lagen. “Dat heeft daar niets mee te maken. “Ook als we in andere formaties spelen, krijgen we de kansen en goals te makkelijk tegen. Ik ga geen individuen uitlichten, maar wij verdedigen als team gewoon niet goed genoeg.” Naïef? “Ja. Als je ziet dat zij met een lange bal één op één met onze keeper staan. Dat kan niet. We geven bijna twee doelpunten weg. We zijn intern kritisch geweest en dat moeten we dan ook laten ziet. Wij spelen allemaal bij PSV en moeten capabel genoeg zijn."