‘Duel met FC Groningen vergelijkbaar met NAC’

‘Duel met FC Groningen vergelijkbaar met NAC’
2 min

Met FC Groningen treft PSV zaterdagavond de hekkensluiter van de Eredivisie. Een abc’tje voor de koploper? Mark van Bommel denkt van niet en wijst naar de wedstrijd die PSV eerder dit seizoen tegen NAC Breda speelde. “Met die wedstrijd kun je het duel van morgen vergelijken.”

Sportief    
In Breda kende PSV geen makkelijke avond, maar won het uiteindelijk met 2-0. NAC Breda zat destijds in zwaar weer. De directie was deels vertrokken en sportieve resultaten bleven uit. Ook FC Groningen zit sportief in zwaar weer. Met de nieuwe trainer Danny Buijs haalde de ploeg tot nu toe vier punten. “Het is een lastige situatie als je onderaan staat”, beaamt Van Bommel. “Maar zij kunnen PSV gebruiken om die situatie om te draaien. Bij NAC stond het publiek tijdens de wedstrijd en na afloop ook op de banken.”

Angstgegner    
Opvallend is dat PSV de afgelopen vier wedstrijden met FC Groningen niet wist te winnen. “Iedere club heeft tegenstanders die hen niet zo goed liggen. Zelf heb ik er altijd wel redelijk goede resultaten gehaald. Op een schitterend 0-0 gelijkspel in 2003 na dan”, knipoogde Van Bommel, doelend op de kampioenswedstrijd die PSV destijds speelde.

Bergwijn 
Of PSV in Groningen kan beschikken over Steven Bergwijn is nog niet duidelijk. De situatie rond de aanvaller bekijkt Van Bommel van dag tot dag. Bergwijn miste eerder deze week de clash met Tottenham Hotspur, waar PSV met enig fortuin een punt aan overhield. “Het was een hele zware avond en dat merkte je misschien wel het beste aan het publiek. Dat staat altijd als één man achter ons, maar zij hadden dit keer door dat het anders ging dan anders en dat zorgde voor verbazing. Wij konden geen grip krijgen op de wedstrijd. Je moet eerlijk zijn: het was de eerste keer dat we echt weggespeeld werden. Maar zij hebben ook tweehonderd van dit soort wedstrijden in de benen. Voor ons is het een prachtige ervaring en een groot compliment dat we toch nog een punt aan het duel overhielden.”