Dubbelslag Zahavi kan zege Olympiacos FC niet voorkomen

PSV heeft de heenwedstrijd tegen Olympiacos FC verloren. In een doelpuntrijke wedstrijd werd het 4-2 in het nadeel van de ploeg van Roger Schmidt. Lange tijd had PSV, waar Mario Götze zijn rentree maakte, zicht op meer dan dat.

Opbouw
De Duitse spelmaker stond bijna twee maanden buitenspel wegens een blessure en toonde tegen Olympiacos FC bij vlagen wat PSV die maanden miste. Götze zwierf over het veld en was in de opbouw constant aanspeelbaar. Toch moest de ploeg al na tien minuten een tegentreffer toestaan. Uit een vrije trap van Valbuena knikte Bouchalakis de 1-0 binnen.

Veerkracht
Het antwoord van PSV volgde razendsnel. Eran Zahavi zette in de 14e minuut de gelijkmaker op het scorebord. Na een mooie actie had de spits wat geluk in de afronding. Zijn van richting veranderde schot trof doel: 1-1. Na het uitvallen van Olivier Boscagli (hoofwond) nam de thuisploeg in de 37e minuut de leiding weer via een afstandsschot van M’villa. Wederom toonde PSV in de persoon van Zahavi snel veerkracht. Drie minuten later knikte hij de 2-2 tegen de touwen.

Geen derde comeback
Desondanks zocht PSV de kleedkamer op met een achterstand. El Arabi snoepte in de blessuretijd van de eerste helft Timo Baumgartl (ingevallen voor Boscagli) de bal af en liet Yvon Mvogo kansloos: 3-2.  Na rust antwoordde PSV – in speelminuten althans – bijna voor een derde keer direct en weer nam Zahavi de hoofdrol op zich. Ditmaal mocht hij na een overtreding op Philipp Max vanaf randje zestien aanleggen voor een vrije trap, die uiteenspatte op de paal.

Flinke dreun
Daarna ontwikkelde zich op het veld een status quo. De Grieken hoefden niet meer zo nodig, PSV creëerde op zijn beurt weinig. Gaandeweg het duel leek het er ook op alsof de ploeg van Schmidt geen extra tegentreffer wilde toestaan, gelet op de aardige uitgangspositie die de twee uitdoelpunten opleveren in Europa. Daar slaagde de ploeg echter niet in. Masouras tekende in de laatste tien minuten voor de 4-2 eindstand.