Drukke aprilmaand begint met nederlaag in Alkmaar

Drukke aprilmaand begint met nederlaag in Alkmaar
2 min
Jong

Met zeven wedstrijden is april de drukste maand tot nog toe voor de belofteploeg van PSV. De aftrap van de beslissende maand werd genomen in Alkmaar tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Jong PSV is lang de bovenliggende partij, maar na een hectische slotfase gaat het definitief met lege handen naar huis.

Bovenliggende partij
Met de randen van het veld nog bedekt met sneeuw, werd er vrijdagavond afgetrapt op het AFAS Trainingscomplex. Daar nam Jong PSV gelijk het initiatief en was het al snel dreigend richting de goal van Jong AZ. Toch was het de thuisploeg die de wedstrijd openbrak met een doelpunt. Even later maakte de Alkmaarders bijna een eigen goal, toen een verdediger een voorzet verkeerd verwerkte. Doelman Hobbie Verhulst kon de bal nog net uit de kruising tikken. Jong PSV blijft daarna de bovenliggende partij, maar wist niet te voorkomen dat het met een achterstand moest gaan rusten. 

Hectische slotfase
Na de rust betrad Jong PSV weer het veld met de wetenschap dat het de meeste en beste kansen had in de eerste helft. Met dat in het achterhoofd zocht de ploeg van Ruud van Nistelrooy wederom de aanval. De gelijkmaker leek even een kwestie van tijd. De minuten verstreken zonder dat er doelpunten vielen en een slotoffensief werd ingezet om een gelijkmaker te forceren, totdat Jenson Seelt noodgedwongen een doorgebroken speler neerhaalde. Een rode kaart en een benutte vrije trap waren de represailles en dus was het gedaan, Jong PSV ging met lege handen naar huis. Over vier dagen krijgt het, thuis tegen FC Volendam, weer een kans om zich te herpakken.

Müller; (77/Toure) Bahadir, Seelt, (73/Leysen) Vos, Oppegård; (46/Priske Flyger) Kjølø, (64/Thomas) Doudah, Tielemans; (63/Timan) Bakayoko, Nassoh, Sealy.