Dominant Jong PSV blijft met lege handen achter

Dominant Jong PSV blijft met lege handen achter
2 min
Jong

Het is Jong PSV niet gelukt om punten te pakken tegen nummer drie van de competitie: De Graafschap. De ploeg kwam tweemaal op voorsprong, maar kon dit telkens niet vasthouden. Een lichtpunt in de wedstrijd was er wel. Richard Ledezma en Nigel Thomas konden na blessureleed hun team weer versterken.

Kansrijk
Jong PSV startte de wedstrijd in een hoog tempo. Het team wist door knap combinatiespel dichtbij het doel van de Graafschap te komen. De rood-witte creëerde meerdere kansen. Zo trapte Dante Sealy de bal richting het doel van de tegenstander, maar oud-PSV'er Hidde Jurjus wist het schot te stoppen. Niet veel later krijgt ook Simon Colyn een kans, maar opnieuw lag de goalie in de weg. Gek genoeg was het uiteindelijk een verdediger die Jong PSV op voorsprong bracht. Fedde Leysen kopt de bal in de 34e minuut hard binnen. De thuisploeg leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar een terugspeelbal belandde in het eigen doel, en dus stond het weer gelijk.

Rentrees
De tweede helft maakte Richard Ledezma zijn langverwachte rentree. Het was voor de Amerikaan weer de eerste wedstrijd op het veld nadat hij één jaar geleden geblesseerd was uitgevallen. Jong PSV zette direct weer druk. Na een aantal pogingen was Simon Colyn uiteindelijk de man die het team weer op voorsprong bracht. De aanvaller trapte de bal in de 78e minuut laag in de rechterhoek. Helaas voor hen duurde de voorsprong niet lang. In de 75e minuut trok de Graafschap de stand weer recht. Beide teams streden door en Jong PSV kreeg nog een aantal kansen. Zo kwam Nigel Thomas, die ook terugkeerde van een blessure, nog erg dichtbij, maar zijn inzet vloog rakelings langs het doel. De wedstrijd was al bijna afgelopen toen het team uit Doetinchem, geheel tegen de verhoudingen in, op de linkerflank opdook en na een scherpe voorzet de winnende binnentikte.

Müller, Markelo, Seelt, Vos, (66/Bahadir) Leysen, Kjølø, (72/Matuta) Tielemans, (45/Ledezma) Antonisse Saibari, (72/Thomas) Colyn, (85/Nassoh) Seal.