‘Dolblije’ Malen scoort met eerste balcontact

‘Dolblije’ Malen scoort met eerste balcontact
2 min

Nadat afgelopen zaterdag nog Dante Rigo de gevierde man was, was het dinsdagavond in Borisov een andere PSV’er die via de jeugdzijde van De Herdgang PSV 1 bereikte. Donyell Malen lachte na afloop van oor tot oor nadat hij PSV met een kopbal in de 89e minuut de zege bezorgde. “Of het mijn eerste balcontact was? Volgens mij wel ja.”

Gelijkmaker  
“Ik stond net in het veld en toen scoorden zij. Als je dan die 2-3 nog kan maken, is dat mooi”, vervolgde Malen. “We hadden veel kansen. We speelden ook wel goed, maar meer op momenten. Vooral als we hun counter konden counteren. Toen stonden we vier tegen drie of soms zelfs vier tegen twee. We hebben niet elke kans benut, maar wel gelukkig gewonnen.”

Onder de indruk     
“Er gebeurde vrij veel”, opende Mark van Bommel zijn analyse enigszins nuchter. Toch was de hoofdcoach van PSV blij dat hij na zijn eerste Europese wedstrijd als winnaar uit de strijd kwam. “Het belangrijkste van de avond is dat we ons na een heel slecht begin, heel goed herstellen. We waren echt onder de indruk van de tegenstander, het fysieke en agressieve. Maar ineens hadden we het weer in de hand. De penalty zorgde ervoor dat het vertrouwen terugkeerde.”

Twintig doelpogingen  
Zodoende nam PSV het initiatief in het duel volledig over. Liefst twintig doelpogingen ondernam Van Bommels ploeg dinsdagavond tegen BATE Borisov. “Na de rust doe je jezelf tekort dat je maar drie goals maakt”, vond de coach dan ook. “Ik denk dat we op een gegeven moment de 1-3, misschien zelfs de 1-4 moeten maken. Als je daarentegen net voor het einde van de wedstrijd de 2-2 tegen krijgt en alsnog wint, moet je aan het eind van de rit gewoon tevreden zijn. We zijn blijven vechten en hebben ons staande gehouden.”