Doelpunt Malen biedt garantie: Dit is wat je moet weten over PSV - Sparta Rotterdam

Doelpunt Malen biedt garantie: Dit is wat je moet weten over PSV - Sparta Rotterdam
3 min
PSV1

Wekelijks zoekt Gracenote uit wat je moet weten over de wedstrijden die PSV speelt. Zondag ontvangt de club Sparta Rotterdam in het Philips Stadion. Aan de statistieken is af te lezen dat PSV het duel normaliter over de streep moet trekken.

1995
De laatste keer dat Sparta Rotterdam in Eindhoven won, was op 2 december 1995. Dat seizoen verloor PSV zowel thuis als uit van de Rotterdammers.

Ongeslagen
PSV is al zestien duels op rij ongeslagen tegen de opponent van aanstaande zondag (W13-G3-V0). Van alle huidige Eredivisie-ploegen is PSV alleen langer ongeslagen tegen ADO Den Haag (19) en VVV-Venlo (33).

Inherent
Bij winst op Sparta Rotterdam staat PSV er exact hetzelfde voor als vorig seizoen na tien speelrondes. Ook toen behaalde de club na tien duels zeven overwinningen, twee gelijke spelen en een verlies.

Goal Malen betekent geen verlies
Als Donyell Malen scoort, is het zo goed als zeker dat PSV niet verliest. PSV verloor namelijk nog nooit een wedstrijd waarin de aanvaller scoorde. Malen staat momenteel op 26 Eredivisie-treffers, waarvan vijf dit seizoen.

Henk Fräser
Coach van Sparta Rotterdam, Henk Fräser, won nog nooit als trainer van PSV. In zijn trainersloopbaan stond hij negen keer tegenover PSV, waarin twee remises het hoogst haalbare bleken.

Clean sheets
In de vier thuiswedstrijden van PSV dit seizoen, kreeg de ploeg pas één tegentreffer om de oren. Dat was in het thuisduel tegen FC Emmen, waarin Yvon Mvogo een eigen doelpunt maakte. Kortom: geen enkele tegenstander wist zelfstandig het net te vinden in het Philips Stadion tot dusver.

Mvogo jaagt op Zoet
Yvon Mvogo houdt al vier thuiswedstrijden op rij zijn doel schoon. De laatste keer dat een PSV-doelman dit lukte, was tussen september en december 2018. Jeroen Zoet hield destijds zes achtereenvolgende thuiswedstrijden een clean sheet. In theorie zou Mvogo deze reeks nog voor de winterstop kunnen verbreken.

Weerzien
Voor Denzel Dumfries en Nick Viergever wordt het komende zondag een weerzien met de club waar het allemaal begon. Beide PSV’ers begonnen hun profcarrière in Spangen. Dumfries speelde in 2016-2017 31 duels voor Sparta Rotterdam, Viergever kwam tussen 2009 en 2010 tot dertig wedstrijden voor de Rotterdamse club.