Docu | Beleef de voetbalreis van Cody Gakpo exclusief op VIaplay

Docu | Beleef de voetbalreis van Cody Gakpo exclusief op VIaplay
3 min

PSV en Viaplay kondigen met trots de nieuwe driedelige documentaireserie 'Cody Gakpo Psalm 20:4' aan over de internationale doorbraak van de Nederlandse topvoetballer Cody Gakpo. Kijkers kunnen Cody's reis volgen van de PSV-jaren in de Eredivisie, zijn successen voor Oranje tot zijn transfer naar Premier League-gigant Liverpool. De documentaireserie is vanaf zaterdag 25 november exclusief te zien op Viaplay.

De documentaireserie bouwt voort op het succes van Viaplay's exclusieve documentaires over drievoudig Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen en de sensationele aanvaller van Manchester City, Erling Haaland.

Cody Gakpo
: "Ik ben blij mijn verhaal te kunnen delen met voetbalfans wereldwijd. Het is tot nu toe een ongelooflijke reis geweest en ik ben dankbaar dat ik de kans krijg om mensen te laten zien wat er nodig is om een ​​topvoetballer te worden, maar ook hoe belangrijk het is om trouw te blijven aan jezelf en de mensen die er het meest toe doen. Ik ben erg blij met de samenwerking tussen mijzelf, PSV en Viaplay, die deze serie tot leven brengt."

De drie afleveringen zijn geregisseerd door Lennart Timmerman in samenwerking met Ties Gooren van PSV Media. Ze bieden een nooit eerder vertoond inkijkje in de wereld van Cody en de ongelooflijke momenten die hem hebben gemaakt tot de topvoetballer die hij vandaag de dag is. Uniek zijn de onderhandelingen die hebben geleid tot de prachtige transfer van Gakpo naar Liverpool. Kijkers zullen worden gegrepen door het persoonlijke verhaal van Cody en zijn toewijding buiten en op het veld. De jonge Nederlander is een overtuigend, sympathiek en inspirerend karakter, met sterke familiebanden en een diepe toewijding aan het christelijk geloof.

Head of Sport bij Viaplay Group Nederland, Marco Zwaneveld: "De documentaire ‘Cody Gakpo Psalm 20:4’ is een mooie toevoeging aan onze line-up, waarmee fans een kijkje krijgen in het leven van één van de meest succesvolle jonge voetballers ter wereld. Het is ongelofelijk hoe dichtbij regisseur Lennart Timmerman tot Cody, zijn familie en zijn team kon komen. De kijkers zullen geïnspireerd worden door Cody’s reis naar de top, zijn toewijding aan zijn vak, zijn geloof en zijn gemeenschap."


De driedelige Viaplay-documentaire ‘Cody Gakpo Psalm 20:4’ wordt geproduceerd door PSV Media, geregisseerd door Lennart Timmerman in samenwerking met Ties Gooren van PSV Media, en is dit najaar wekelijks exclusief te zien op Viaplay.