Dit is wat je moet weten over Omonia Nicosia-thuis

Dit is wat je moet weten over Omonia Nicosia-thuis
2 min
PSV1

PSV kan, bij wijze van spreken, rustig achterover leunen in het laatste duel van de groepsfase tegen Omonia Nicosia. De Europese afsluiter van 2020 is een wedstrijd waarin prestige en groepswinst op het spel staat. Gracenote zocht alles uit over het komende duel.

Tijden herbeleven
Voor het eerst sinds 2015-2016 is PSV gekwalificeerd voor de knock-outfase van een Europees hoofdtoernooi. Nog vier seizoenen eerder, in 2011-2012, werd de club voor het laatst groepswinnaar van de Europa League. Negen jaar na dato kan dit opnieuw gerealiseerd worden. In dat geval moet PSV zelf winnen en mag Granada niet winnen van PAOK Saloniki. Wint PSV van de Cyprioten, dan is het ook voor het eerst sinds 2011-2012 dat PSV drie opeenvolgende Europa League-wedstrijden wint, kwalificatieduels niet meegerekend.

All-time zevende
Sinds de start van de Europa League in 2009-2010 won PSV 29 keer, speelde de club vijftien keer gelijk en verloor het zeventien keer. Daarmee staat PSV in puntenaantal zevende op de Europa League-ranglijst uit de historie. Alleen thuiswedstrijden meegerekend, staat de club op de dertiende plaats. Daaruit is te concluderen dat PSV in Europees verband buitenshuis beter presteert dan in het Philips Stadion.

Malen ook in Nederlands rijtje
Na zijn goal tegen Granada, passeerde Donyell Malen Willy van der Kuijlen als topscorer voor PSV in Europese uitwedstrijden. Met zijn doelpuntenstroom heeft Malen nu ook uitzicht om de Nederlander met de meeste goals in de Europa League te worden. Momenteel staat de PSV’er op zeven doelpunten in de Europa League en bezit hij samen met Elvis Manu de zesde plaats. Memphis staat vijfde met negen doelpunten. Lijstaanvoerder is Luuk de Jong, hij scoorde al vijftien keer in de Europa League.