‘Dit is de norm voor PSV’

‘Dit is de norm voor PSV’
3 min

PSV won afgelopen speelronde overtuigend tegen Fortuna Sittard. Na tumultueuze weken kan de club het hoofd weer even omhoog houden. In de media is er volop over de wedstrijd geschreven.

‘Kippenvel’
Het hoogtepunt van de wedstrijd was geen doelpunt of actie, maar de rentree van Ibrahim Afellay. Na lang blessureleed stond hij weer voor eigen publiek op het veld. “Dan de 81ste minuut. Ibrahim Afellay valt in en neemt de aanvoerdersband over van Denzel Dumfries. Twee jaar heeft hij geen competitiewedstrijd gevoetbald, sinds tijden bij Stoke. Applaus. Ovatie. Minuten gezang, vooraf al. Kippenvel”, schrijft Willem Vissers in de Volkskrant.

‘Als we vertrouwen hebben, zijn we tot veel in staat’
Ryan Thomas heeft meer dan een jaar niet kunnen voetballen door blessureleed, maar ziet zichzelf steeds vaker in de basis bij PSV. Zo ook tegen Fortuna Sittard. Het vertrouwen doet hem goed, zegt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Zeker in zo'n fase als deze. Dat is echt fijn, dan speel je de zenuwen weg. Als wij vertrouwen hebben, zijn we ook tot veel in staat”, zegt de middenvelder. “Ik kan nog niet zeggen dat ik topfit ben, ik heb nog minuten nodig. Ik heb nu twee keer negentig minuten gespeeld, daar kan ik verder mee. Ik voel niks meer aan mijn knie, ik ben sterker uit die blessure gekomen.”

‘Dit is de norm voor PSV’
PSV-clubwatcher Rik Elfrink vond het ‘een prachtige avond’ in Eindhoven. “de voetbalromanticus kwam echt aan bod”, zegt hij in het Eindhovens Dagblad. “Dit is de norm voor PSV. Negentig minuten volle bak druk zetten en kansen creëren. Ze hadden ook met 7-0 of 8-0 kunnen winnen. Maar je moet niet op elke slak zout leggen, 5-0 is een uitstekende uitslag.

‘PSV was heer en meester’
“De makkelijkste zege van het seizoen”, noemt journalist Reon Boeringa de overwinning op Fortuna Sittard. “Vanaf de allereerste minuut was PSV heer en meester. De ploeg was heel gretig en gaf gelijk een antwoord op het gelijkspel bij Emmen van vorige week. Ook na rust bleven ze er vol voor gaan.”

Elftal van de Week
Meerdere PSV’ers zien zichzelf terug in verschillende elftallen van de week. Het Algemeen Dagblad bekroonde de prestatie van Mohamed Ihattaren met een 8. Ook bij Voetbal International staat hij in het team van de week en op de eerste plaats van het algemeen klassement dat over het hele seizoen wordt bijgehouden. Ook Steven Bergwijn staat in het elftal van VI. Bij De Telegraaf waren ze gecharmeerd van de prestaties van Denzel Dumfries en Donyell Malen, die daar in het wekelijkse elftal verschenen. In het elftal van het AD zijn ook Michal Sadílek en Bergwijn geselecteerd.