‘Deze was nodig’

‘Deze was nodig’
2 min

Hij straalde van oor tot oor. Matchwinnaar Steven Bergwijn velde zaterdagavond het vonnis over Excelsior en vertelde na afloop dat PSV deze na drie gelijke spelen opgelucht te zijn met een zege. “Lekker, deze was nodig.”

Dat zei Bergwijn in de catacombe na afloop van de wedstrijd. “Er stond druk op”, beaamde de aanvaller na het puntenverlies van de afgelopen weken. “Als je bij PSV speelt ben je gewend altijd te winnen. Dat moet altijd. Het is lekker dat we weer drie punten bij kunnen schrijven.”

Door zijn twee treffer is Bergwijn de eerste speler dit eredivisiejaar die in zowel goals als assists in de dubbele cijfers is beland. Elf treffers maakte de aanvaller tot nu toe, twaalfmaal gaf hij een assist. “Ik ben er wel mee bezig geweest”, bekende Bergwijn. “De laatste weken kregen we veel kritiek. Ik ook. We hebben met de trainers heel veel beelden bekeken en wisten dat we gewoon ons ding moesten blijven doen.”

De Jong: ‘Excelsior nooit het gevoel gegeven dat er iets te halen viel ’  
Aanvoerder Luuk de Jong vond dat PSV een degelijke wedstrijd speelde tegen de Rotterdammers. “We hebben geen gekke dingen gedaan vandaag. We hebben dominant gespeeld en geen kansen weggegeven", zei hij. De Jong zag zijn elftal herstel tonen na een reeks mindere resultaten. “Afgelopen wedstrijden hadden we last van slordige fases waarin we veel balverlies leden. Daardoor kan de tegenstander in de wedstrijd groeien. Dat deden we vandaag niet. We hebben Excelsior niet in de wedstrijd laten komen.”

Het goede gevoel dat deze overwinning met zich mee brengt wil De Jong meenemen in het vervolg van de competitie. "Er zijn nog zoveel duels te spelen, het is belangrijk dat we de focus houden.”