Definitief | Xavi Simons kiest voor het plan van PSV

Definitief | Xavi Simons kiest voor het plan van PSV
2 min
PSV1

De 19-jarige Xavi Simons speelt de komende seizoenen in Eindhoven. De middenvelder die werd opgeleid door FC Barcelona en Paris-Saint Germain kon verlengen in Parijs, maar kiest voor het plan dat PSV hem schetste. “Ik ben echt heel blij met de stap naar PSV. Ikzelf en iedereen om me heen is overtuigd van deze keuze.”

Van Barcelona, via Parijs naar Eindhoven  
Xavi Quentin Shay Simons wordt op 21 april 2003 in Amsterdam geboren, maar speelt nooit in de opleiding van een Nederlandse betaald voetbalclub. Hij groeit op in het Spaanse Alicante en speelt tussen 2010 en 2019 in de jeugdopleiding van FC Barcelona. Hij maakt naam op La Masia, maar beproeft zijn geluk in 2019 bij Paris-Saint Germain. Hij maakt in Frankrijk zijn debuut als prof, speelt er in totaal elf duels (waarvan negen in het afgelopen seizoen) in het eerste en kiest dan voor PSV.

‘Ambitie spreekt enorm aan’
Volgens Simons zijn de gesprekken die hij met Directeur Voetbalzaken John de Jong en Hoofdcoach Ruud van Nistelrooij voerde van doorslaggevende betekenis geweest bij zijn keuze. “Ik heb daar een ontzettend goed gevoel aan overgehouden”, vertelt de jeugdinternational. “Natuurlijk is PSV een grote club. De ambitie die de leiding uitsprak heeft me nog enthousiaster gemaakt. Ik heb in een vroeg stadium met de trainer gesproken en hij heeft me veel verteld over het project dat de club gestart is. Ik weet hoe hij wil gaan spelen en hoe hij mijn rol daarin ziet. Ik ben op een punt in m’n carrière dat ik minuten moet gaan maken. Dat kan hier. Ik ben er klaar voor en wil mezelf bewijzen.”

Speelstijl
Simons staat al jaren te boek als één van de grotere Nederlandse beloften. Hij beschikt over een goede dribbel, pass en heeft scorend vermogen, maar schuwt tegelijkertijd verdedigende arbeid niet. Simons legt veel energie in zijn spel en kan uit de voeten op het middenveld en eventueel als aanvaller. Naast de Nederlandse heeft hij ook de Spaanse voetbalnationaliteit.