De Stats Van | Walter Benítez doorslaggevend in onbesliste topper

Als doelman van een winnend elftal heeft Walter Benítez soms weinig te doen. Tegen Feyenoord deed zijn elftal echter meermaals beroep op de sluitpost. Daarbij verzaakte de MOTM alles behalve en voorkwam hij tot vier keer toe op het laatste moment een doelpunt.

Het gebeurt zelden, maar Walter werd zondagmiddag twee keer gepasseerd. Alleen in de 5-2 overwinning op Ajax, incasseerde de doelman meer dan een doelpunt. Ondanks de tegentreffers is de Argentijnse goalie terecht verkozen tot Man of the Match. De doelman maakte meerdere grote kansen van de Rotterdammers onschadelijk. Zo was hij Santiago Giménez de baas in een een-tegen-een en stopte hij een gevaarlijk schot van Lutsharel Geertruida.

‘Wallter’
Walter toonde zich dit seizoen al een aantal keren een sta-in-de-weg voor de opponenten. Gedurende het Eredivisie-seizoen hield hij dertien keer het doel schoon. Dat is het hoogste aantal van alle ploegen uit de Nederlandse competitie. Vooral vlak na rust werd hij veelvuldig onder vuur genomen in een tijdbestek van tien minuten. Een pegel van Giménez, poging van Geertruida en een uithaal van Thomas Beelen werkte hij vakkundig weg. Walter is zijn tegenstander dit seizoen al vaker de baas geweest en weet een reddingspercentage van 75% te overleggen.

Ook in voetballend opzicht speelde Walter een sterke wedstrijd, want meer dan de helft van zijn verstuurde lange ballen vonden een ploeggenoot. Hij zag in totaal 83% van zijn passes eindigen bij een collega. Dat percentage weet Walter dit seizoen ook te overleggen als het gaat over zijn passnauwkeurigheid in alle competitieduels tot dusver.

Compliment
Enkel in die competitiewedstrijd tegen Ajax verrichte Walter meer reddingen dan dat hij in het duel van zondag deed. Tegen Feyenoord voorkwam hij vier treffers, terwijl er tegen Ajax na negentig minuten een aantal van vijf reddingen genoteerd werd. Hij verrichte in 24 competitiewedstrijden in totaal 39 reddingen tussen de palen van PSV