De Stats Van | Veerman vertolkt sleutelrol tijdens ruime zege op AZ

De Stats Van | Veerman vertolkt sleutelrol tijdens ruime zege op AZ
2 min
PSV1

Het competitieduel tussen PSV en AZ groeide zaterdagavond ook uit tot de wedstrijd van Joey Veerman. De middenvelder strooide als vanouds met heerlijke passes en was in het Philips Stadion de sleutel tot succes bij drie doelpunten.

De vierde treffer kwam rechtstreeks van de voeten van Joey. Daarnaast speelde hij ook een cruciale rol in aanloop naar het eerste én derde doelpunt in het Philips Stadion. In beide gevallen gaf de middenvelder een schitterende voorassist. Het mag dan ook geen verrassing heten dat Joey na afloop de MOTM-award in ontvangst mocht nemen.

Gouden formule
Joey noteerde in de thuiswedstrijd tegen AZ in totaal drie sleutelacties. Hij zag deze allemaal beloond worden met een doelpunt.
Er waren slechts twee PSV'ers die meer passes verstuurde tegen AZ, namelijk Jerdy Schouten en Olivier Boscagli. Daardoor speelde hij een cruciale rol op het middenveld tegen de nummer vier van de Eredivisie. 54 passes verlieten de voeten van Joey en 83% kwam bij een ploeggenoot aan. Vijftien van deze ballen gingen riching vijandelijk doelgebied. Zijn spelinzicht leverde ook eenmaal een succesvolle interceptie op.

Duelmeester
Gedurende 94 speelminuten kwam Joey negen keer in duel. Vier keer kwam hij als winnaar van een aanvallend duel uit de strijd en in totaal deed hij dat drie keer in verdedigend opzicht. Zodoende heroverde hij drie keer het balbezit in een duel. Alleen Jordan Teze noteerde meer onderscheppingen tegen AZ.