De Stats Van | Veelzijdige Malik blinkt uit in de UEFA Champions League

De Stats Van | Veelzijdige Malik blinkt uit in de UEFA Champions League
2 min
PSV1

Met een prachtpass stond Malik Tillman aan de basis van de gelijkmaker. Het was één van vele aanvallen die dinsdagavond werd opgezet door de Amerikaans international. De statistieken bevestigen wat het ook al zag: Malik speelde een dijk van een wedstrijd.

Aanvallende duels
“Hij was zo goed, het was bijna eng”, omschreef Hoofdcoach Peter Bosz zijn middenvelder na afloop het Europese duel. De 21-jarige sprong in het oog met zijn steekpasses, drang naar voren en individuele acties. De international van ‘Team USA’ ging tien aanvallende duels aan met zijn tegenstanders uit Londen, het hoogste aantal van de PSV-selectie.

Passing
De bal met de buitenkant van zijn voet passen, een fraaie steekpass verzenden of een ploeggenoot vinden met een verre trap: Malik toonde zich een goede spelmaker tegen de club uit de Premier League. Malik bracht zijn medespelers meermaals in kansrijke positie. Zo stond hij met een prachtige dieptepass aan de basis van het doelpunt van Yorbe Vertessen. Ondanks zijn wissel in de 85e minuut waren zijn 28 verstuurde passes de meeste van alle middenvelders en aanvallers. 82% daarvan bereikte een medespeler en 32% werd verstuurd naar de aanvalslinie van de hoofdmacht. 

Balbezit door interceptie 
Niet alleen in aanvallend opzicht, maar ook defensief drukte Malik zijn stempel. Vier keer won hij met een onderschepping het balbezit terug voor PSV, wat na Mauro Júnior en André Ramalho (beide vijf keer) het hoogste aantal was van de avond. De jonge Amerikaan vocht vier verdedigende duels uit en deed dit foutloos. Hij won ze allemaal en maakte daarbij geen enkele overtreding.