De stats van | Trefzekere Boscagli offensief en defensief belangrijk

De stats van | Trefzekere Boscagli offensief en defensief belangrijk
2 min
PSV1

Olivier Boscagli wist vrijdagavond een sterke wedstrijd op de mat te leggen. Hij stond weliswaar als centrale verdediger gepositioneerd, maar drukte vooral in aanvallend opzicht zijn stempel voor de ploeg van Hoofdcoach Peter Bosz.

Michael Brouwer, sluitpost van de bezoekers uit Almelo, kreeg veertien doelpogingen te verwerken en moest slechts twee keer zijn hoofd buigen. Olivier kon door een onderschepping zelf aan de aanval beginnen en bleek na een goede combinatie met Malik Tillman ook het eindstation. Met zijn linkervoet schoof hij beheerst binnen en tekende zodoende voor de tweede PSV-treffer van de avond. 

Precisie 
Er werden 96 minuten gespeeld in het Philips Stadion en daarin wist Olivier 40% van zijn verstuurde passes in voorwaartse beweging af te leveren bij een ploeggenoot. In totaal verlieten 121 passes de voet van de centrale verdediger. Met een nauwkeurigheidspercentsage van 94% moest hij enkel collega André Ramalho (99%) boven zich dulden. De as van de defensie verstuurde vrijdagavond ruim 200 ballen richting ploeggenoten. 

Sta-in-de-weg 
Olivier wist in het competitieduel tegen Heracles Almelo maar liefst twaalf keer het balbezit over te nemen. Dat is het meeste van alle PSV’ers op het veld. Twee keer duelleerde de linkspoot zich naar het balbezit en tien keer doorzag hij het plan van de bezoekers. Zijn adequate reactie bleek ook de inleiding voor de 2-0. Daarnaast won hij ook ieder duel in aanvallend opzicht, iets waar geen ploeggenoot aan kon tippen. 

Aanvallende aspiraties 
Zijn drang naar voren kwam niet alleen tot uiting in de passing, want ook in dribbelend opzicht wist Olivier zijn kwaliteiten tentoon te stellen. De verdediger dribbelde tien keer het veld van het Philips Stadion over. Daarnaast schoot hij twee keer op het doel van Heracles, waarvan één in het doel en eentje vlak daarlangs.