De Stats Van | Supersub Pepi heeft slechts veertig minuten nodig per goal

De Stats Van | Supersub Pepi heeft slechts veertig minuten nodig per goal
2 min
PSV1

Normaal zoomt deze rubriek in op de wedstrijdstatistieken van de man of the match, maar dat zou de cijfers van Ricardo Pepi geen eer aan doen. De 20-jarige aanvaller geldt namelijk als een echte supersub. Een overzicht van zijn seizoen tot nu toe.

Doelpunt per aantal speelminuten 
Olivier Boscagli bevindt zich nagenoeg op de achterlijn als hij tussen twee tegenstanders door Joey Veerman bereikt. De Volendammer ziet op zijn beurt Ricardo Pepi vertrekken en gebruikt zijn gouden rechterbeen om een pass op maat te leveren. Met slechts twee minuten in de benen passeert ‘El Tren’ de doelman van sc Heerenveen. Voor Ricardo was het zijn tweede doelpunt in acht speelminuten, want tijdens zijn invalbeurt tegen Sevilla FC kwam hij ook al tot scoren. Het zegt alles over de efficiëntie van de supersub. In slechts 239 speelminuten, verdeeld over negentien wedstrijden, vond hij al zes keer het net. Dat komt neer op veertug minuten per doelpunt!

Doelpogingen

Dat Ricardo een drang naar voren heeft, is een understatement. In de achttien minuten die hij op het veld stond, nam de spits het doel driemaal onder vuur. Slechts een keer minder dan Ismael Saibari, Johan Bakayoko en Guus Til, die in de basis begonnen. Opvallend feitje is dat de Amerikaan uit Texas al zijn competitiedoelpunten binnen het strafschopgebied maakte.

The Stars and Stripes

 Naast zijn productiviteit bij PSV, bewijst Pepi ook bij nationale elftal van de Verendigde Staten een goaltjesdief te zijn. In de laatste interlandbreak, waarin ‘Team USA’ een tweeluik met Trinidad & Tobago in de kwartfinale van de CONCACAF Nations League speelde, scoorde hij in de 81e minuut de openingsgoal. Ook in de interlandperiodes daarvoor vertolkte Ricardo een belangrijke rol als invaller: zowel tegen Oman als Oezbekistan vond hij het net. Zijn doelpuntentotaal voor de Amerikanen staat nu op tien. Daar had hij slechts 1128 minuten voor nodig.