De Stats Van | Schouten ongekend accuraat in Volendam

PSV behaalde zondagavond haar negende uitoverwinning van het Eredivisie-seizoen. In het duel met FC Volendam (1-5) was Jerdy Schouten wederom van onschatbare waarde. De scorende middenvelder werd door de supporters dan ook verkozen tot Man of the Match.

In het vissersdorp begon PSV verre van ideaal aan de wedstrijd, want al na twee minuten lag de bal achter Walter Benítez. Na een treffer van Ismael Saibari was het de beurt aan Jerdy, die een kopbal van Luuk de Jong direct controleerde en in het Volendam-doel tikte. Daarmee zette hij PSV voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Het bleek de opmaat naar een ruime overwinning.

Nagenoeg perfect
Hoofdcoach Peter Bosz gaf vooraf aan dat Jerdy de afgelopen wedstrijden speelde met een luchtweginfectie. Dat de middenvelder volledig is hersteld, is te zien aan de cijfers. Jerdy had een passnauwkeurigheid van 99%. Slechts één van zijn zeventig passes kwam niet aan bij de bestemming. Daarnaast boekte hij met 26% van zijn passes behoorlijke terreinwinst. Daarmee mag hij rustig als spelverdeler van de avond worden bestempeld.

IJzersterk
Niet alleen aan de bal was Jerdy een zekerheid, want ook in verdedigend opzicht stak de middenvelder er bovenuit. Hij veroverde in het Kras Stadion maar liefst negen keer de bal, waarvan zeven intercepties en twee heroveringen na een fysiek duel. Alleen André Ramalho (12) en doelpuntenmaker Jordan Teze (10) deden dat vaker. En ook in aanvallend opzicht stond de zomerse aanwinst zijn mannetje, want hij won al zijn duels op de helft van de Volendammers.