De Stats Van | Saibari vindt gelijk aansluiting na Africa Cup

De Stats Van | Saibari vindt gelijk aansluiting na Africa Cup
2 min
PSV1

Met de Africa Cup nog enigszins in de benen, stapte Ismael Saibari zaterdagavond weer voor PSV op het wedstrijdveld. Desondanks speelde de middenvelder een goede pot en kan hij mooie statistieken overleggen.

De international van Marokko keerde slechts twee dagen voor aanvang van de topper terug op PSV Campus De Herdgang. Hij stond zijn mannetje in de Johan Cruijff ArenA. Na een goede combinatie met Hirving Lozano gaf Ismael de bal voor op Luuk de Jong. De aanvoerder van PSV schoot knap binnen, scoorde daarmee zijn tiende goal tegen Ajax en bezorgde de 22-jarige middenvelder een assist. 

Betrouwbare afzender 
Met een passnauwkeurigheid van 88% was Ismael een stabiele factor in de middelste linie van het speelveld. Na zijn avontuur met Marokko op de Afrika Cup, dat dinsdag in de achtste finale eindigde, stond hij gedurende 97 minuten op het veld in een intense wedstrijd. In totaal waren 21% van zijn verstuurde passes richting het doel van Ajax. 

Verdedigend én aanvallend 
Als aanvallend ingestelde middenvelder kwam hij tot dertien duels op de helft van de Amsterdammers. Ook in verdedigend opzicht was de rechtspoot een sta-in-de-weg. Ismael loste drie schoten, maar trof tweemaal een Ajax-verdediger en één keer de handen van Diant Ramaj. Hij vocht vier duels uit en kwam daarin drie keer als winnaar uit de bus.