De Stats Van | Ramalho vestigt record tegen Almere City FC

De Stats Van | Ramalho vestigt record tegen Almere City FC
3 min
PSV1

Rust inbouwen door de bal terug te spelen, een belangrijke onderschepping of het begin van een PSV-aanval. Dat was het verhaal van André Ramalho gedurende de wedstrijd tegen Almere City FC. De Braziliaan verstuurde ook een recordaantal succesvolle passes.

Rust inbouwen door de bal terug te spelen, een belangrijke onderschepping of het begin van een PSV-aanval. Dat was het verhaal van André Ramalho gedurende de wedstrijd tegen Almere City FC. De Braziliaan was niet alleen defensief van belang tegen de promovendus, maar verstuurde ook een recordaantal succesvolle passes.

Sterk aan de bal
Dat waren er namelijk 126 in totaal en André verstuurde 95% van zijn passes succesvol. Dat is hoogste aantal voor een speler van PSV sinds 10 augustus 2013 en daarmee is het record van Jeffrey Bruma uit de boeken. Naast de combinaties tussen doelman Walter Benítez, Olivier Boscagli, Sergiño Dest en Jordan Teze speelde hij 40% van zijn passes voorwaarts tegen de bezoekers uit Flevoland. Olivier speelde de bal 109 keer af en kwam met dat aantal als enige in de buurt van zijn collega in de defensie.

Balveroveraar
Tegen Almere City FC bleek André niet alleen sterk aan de bal, maar ook een sta-in-de-weg voor de aanvallende intenties van de bezoekers. Gedurende de 94 minuten die gespeeld werden, zat hij er namelijk zeven keer tussen. Vijf keer heroverde hij de bal na een duel met de tegenstander en twee keer wist hij een pass te onderscheppen en verder gevaar in eigen doelgebied te voorkomen. 

Rots in de branding
Naast zijn passes en onderscheppingen was de geboren Braziliaan ook dertien keer betrokken bij een duel. Niet alleen in verdedigend opzicht is André belangrijk, maar met zijn kwaliteiten is hij in de zestien meter van de tegenstander ook een gevaar. Hij verloor slechts één duel in aanvallend opzicht tegen de ploeg van trainer Alex Pastoor en won in verdedigend opzicht 73% van zijn duels. Hij beging in de hele wedstrijd slechts één overtreding van alle duels die de rechtspoot aanging.

Luuk de Jong werd voor de vijfde keer dit seizoen verkozen tot MOTM.