De Stats Van | Olivier stond opbouwend en verdedigend zijn mannetje

De Stats Van | Olivier stond opbouwend en verdedigend zijn mannetje
2 min
PSV1

Met een goed getimede kopbal zette Olivier Boscagli de 2-0 op het scorebord in De Kuip. Het was een van zijn hoogtepunten in de topper tegen de Rotterdammers, de Fransman werd dan ook verkozen tot Man of the Match.

Passes
Olivier stond alle minuten binnen de lijnen in de 2-1 zege van PSV op Feyenoord. De centrale verdediger staat erom bekend van waarde te zijn in de opbouw van zijn ploeg, wat hij ook liet zien in de havenstad. Hij verstuurde 42 passes waarvan 76% een teamgenoot bereikte, na Jerdy Schouten het meeste van de PSV-selectie. Dit competitieseizoen gaf Olivier al 995 passes, waarvan 853 met een medespeler als eindstation. Enkel Dávid Hancko (Feyenoord) en Jorrel Hato (Ajax) deden dit vaker. 

Defensief
‘Oli’ ging geen duel uit de weg tegen de huidig nummer twee van de Eredivisieranglijst. In de blessuretijd van de eerste helft brak Feyenoord door aan de zijkant: linksback Quilindschy Hartman stoomde op en zag spits Santiago Giménez vrijstaan. Zijn lage voorzet leek de Mexicaan te bereiken, maar daar was ook het uitschuifbeen van Olivier. Zo voorkwam hij dat de tegenstander een grote kans op de openingstreffer kon verzilveren. 

Hij blonk uit in het aangaan van defensieve duels: zijn teller stond na het fluitsignaal van scheidsrechter Danny Makkelie op twaalf. 67% van deze duels werden gewonnen door de 26-jarige verdediger. Geen PSV’er deed het beter dan hij. Ook veroverde hij drie keer de bal door een onderschepping. 

Aanvallend belangrijk
Een goede 48% procent van zijn passes speelde Boscagli naar voren. Hij was daarmee ook nadrukkelijk betrokken bij het offensieve spel van zijn team, en kroonde zich in minuut 65 zelfs tot goudhaantje van de formatie van Hoofdcoach Peter Bosz. Na een goed aangesneden hoekschop van Joey Veerman kopte hij de bal hard achter Feyenoord-doelman Justin Bijlow. De 2-0 was zijn achtste goal in het shirt van PSV.